Фалстарт на поръчката за ремонт на Кръвен център в Благоевград

22 Ноември 2023 | 16:07
0 коментара
Общество
Благоевград
Фалстарт на поръчката за ремонт на Кръвен център в Благоевград
Обществената поръчка за избор на изпълнител, който да ремонтира и обзаведе сградата на отделението по трансфузионна хематология и болничната аптека на МБАЛ – Благоевград, започна с фалстарт – комисията отстрани от участие единствения кандидат.

Поръчката бе открита със заповед на болничния изпълнителен директор д-р Огнян Митев на 20 октомври и до 10 ноември документи входира само строителната фирма „ВИП-2004“ ЕООД на банскалията Константин Обецанов.

Изненадващо обаче до крайния срок за декриптиране на подадената оферта – 13 ноември 2023 г., дружеството не предоставило ключ и комисията така и не успяла да се запознае с техническото и ценовото предложение на участника. Липсата на този ключ всъщност е една от най-честите причини за декласиране на участници от обществените поръчки.

Обикновено кандидатът го губи след изтичане на срока за подаване на офертите. При това положение офертата му остава в единната система на Агенцията за обществените поръчки, но няма техническа възможност да се декриптира съдържанието й. Заради отстраняването на „ВИП-2004“ ЕООД д-р Митев бе принуден да прекрати поръчката. В момента тече 10-дневният срок за обжалване на решението пред КЗК и ако такова няма, чак тогава ще може да бъде обявена нова поръчка с прилежащите й срокове за кандидатстване, преглед на офертите, доклади на комисията и т.н.

Предвид предстоящите празници най-вероятно това ще стане в началото на следващата година. Сградата на отделението по трансфузионна хематология, известна като Кръвен център, от десетилетия се нуждае от спешен ремонт.

Цялата е във влага и мухъл, а мазилката пада върху главите на персонала и кръводарителите, които са от цялата област, защото това е единственият център в Пиринско. За ремонта през септември МБАЛ – Благоевград получи целева субсидия от Министерство наздравеопазването в размер на 610 180,80 лв. с ДДС. Максималният срок за приключване на строителните дейности е 6 месеца. \struma.bg

Добавете Вашия коментар

TOP