Факултетът „Обществено здраве, здравни грижи и спорт“ на ЮЗУ с редица събития за Европейската седмица на общественото здраве

14 Май 2021 | 14:05
0 коментара
Култура

От 17 до 21 май 2021 г. ще се проведе Европейска седмица на общественото здраве, организирана от Българската асоциация по обществено здраве (БАОЗ) и Европейската асоциация по обществено здраве (EUPHA). Като редовни членове на асоциациите, преподавателите от катедра „Логопедия“ и катедра „Кинезитерапия“ към Факултета „Обществено здраве, здравни грижи и спорт“ в ЮЗУ “Неофит Рилски” организират редица събития, отразяващи актуалните проблеми в областта на общественото здраве.

На 17 май (понеделник) от 11:30 ч. катедра „Логопедия“ ще стартира своето участие в Европейската седмица на общественото здраве с онлайн семинар на тема “Ковид-19 – предизвикателство за логопедичната терапия”, който ще се проведе онлайн  на следния линк: https://bbb.swu.bg/b/tsv-6m6-kyu. В същия ден от 18:00 ч. катедрата организира семинар „Логопедичен масаж при лица с комуникативни нарушения“ (https://bbb.swu.bg/b/eka-wtg-vgq).

На 18 и 19 май от 17:00 ч. до 19:00 ч. ще се проведат безплатни логопедични консултации и скрининг на слуха. Всеки, който желае може да посети Центъра по логопедия към Факултета „Обществено здраве, здравни грижи и спорт“ (Учебен корпус № 8, ул. „Иван Михайлов“ №60).

На 19 май (сряда) от 15:00 ч. катедра „Кинезитерапия“ организира онлайн семинар на тема “Възможности за рехабилитация след COVID-19 в градска среда”. Събитието ще бъде достъпно на следния линк: https://zoom.us/j/91062259226… (Meeting ID: 910 6225 9226, Passcode: 3QFDY1).

Програмата ще завърши със семинар „Технологии, прилагани в логопедичната практика за представяне най-новите слухови импланти, слухови апарати, софтуери за логопедична терапия и методи за логопедична телепрактика“, който ще се проведе на 20 май (четвъртък) от 13:00 ч. в зала 201 на Учебен корпус №1. Събитието се организира от Катедрата по логопедия.

Европейската седмица на общественото здраве има за цел да утвърди позицията на  общественото здраве и да стимулира едно по-отворено към промени европейско общество, да повиши информираността и да разшири съществуващите послания върху пет специфични теми на общественото здраве, съвместно с водещите организации на европейско ниво, да изгради иновативни подходи сред всички професионалисти, допринасящи за общественото здраве на локално, национално, регионално и европейско ниво.

Добавете Вашия коментар

TOP