Facebook-ът на кмета Апостол Апостолов

18 Октомври 2023 | 12:17
0 коментара
Общество
Благоевград
Facebook-ът на кмета Апостол Апостолов

Апостол Апостолов, кметът на Симитли, вероятно е един от много малкото кметове, ако не и единствен, който няма Фейсбук. Това не го прави наполовина кмет, нито наполовина човек. Напротив. Общината, която управлява вече 20 години с признат от цялата България успех, е не от най-големите, а той познава лично… почти всички. Той не се е затворил в канцеларията си в общината, а е навън. Нещо като – той самият си е фейсбук. Осъзнава и не отрича новостите на съвремието, нито скоростната дигитализацията в постковид парадигмата, но остава офлайн, защото е онлайн в реалния живот.

Предизборната кампания, която според Закона следва да се провежда в рамките на един месец през четири години, за него също е различна. Оценка за работата му е, че е в процедура за избор на кмет за шести пореден мандат. А през 2015 и 2019 година дори нямаше друг кандидат за кмет на общината. (А в изборите, в които е имало и друг/други кандидати, покрепата за него е убедителна и респектираща винаги). Сега отново е очертано неравностойно състезание в избора за кмет: Поли, както го знаят и наричат всички, и другият, с който е окичена магистрала Струма от Перник до Петрич. На избирателите в община Симитли е предложен избор с ярки, разнополюсни платформи – разлики в знания, можения, опит, аура, показани резултати…

Този месец, според Закона, е установена процедурата за избор. Време, в което да потвърдим или отхвърлим. Избирателят в Симитли не е за подценяване: той е с разум и ясна мисъл.

Апостол Апостолов не прави кампания. Той все си е в кампания (ако някой разбира кампанията като време, в което да отиде при хората).

Апостол Апостолов не говори нещо, което звучи добре. Той е наясно какво е възможното, но много разчита на хората, за да знае какво е потребното. Този месец е като всеки месец през последните негови 20 години.

Апостол Апостолов не казва, че ще купи линейка и полицейска кола за всяко село, защото знае, че линейката не е целебна вендинг-машина. Нито пък от полицейския патрул има смисъл, ако няма полицай, което всъщност е работа на полицията, респективно Министерство на вътрешните работи, а кметът няма правомощия да определя как полицията ще работи.

Апостол Апостолов не казва, че ще подмени водопровода в цялата община, защото знае, че водопроводът е подменен. За което той е работил дълго и последователно с ВиК дружеството, което всъщност стопанисва и поддържа водопроводната и канализационна мрежа.

Апостол Апостолов не пуска фалшиви постове във Фейсбук, защото не е във Фейсбук. Той си има достатъчно работа и неговата работа е с хората реално, а не виртуално. Не се гласи и за снимка във Фейсбук, защото и по дънки, и с анцуг е там, където са хората – на площада, на стадиона, при параклиса… Той е Поли, така всички му казват в симитлийска община и чак му е притеснително като някой му каже кмете или господин Апостолов – сякаш нещо не е наред…

Апостол Апостолов не шпионира през чужди профили във Фейсбук, за да клевети и лъже. Защото знае, че лъжата и клеветата са наказуеми, според закона. На някои може да им се размине, че лъжат и клеветят, на други – не!

Бюлетината на Апостол Апостолов е 26! И е много важно да знаем, че купуването и продаването на гласове е престъпление!

Предизборна публикация!

Купуването и продаването на гласове е престъплени

TOP