Европейският вицешампион по таекуондо Антон Огорелков e спортист на годината в Благоевград

21 Декември 2016 | 08:17
0 коментара
Спорт
Европейският вицешампион по таекуондо Антон Огорелков e спортист на годината в Благоевград

Европейският вицешампион по таекуондо Антон Огорелков e спортист на годината в Благоевград. Наградата му бе връчена лично от кмета д-р Атанас Камбитов.

  Кметът д-р Атанас Камбитов откри снощи церемонията по награждаване „Спортист на годината 2016“.

 На тържественото събитие в зала „Скаптопара“ присъстваха областният управител на Благоевград Бисер Михайлов, председателят на Общински съвет Радослав Тасков, Николай Хаджиев, Директор на ОД МВР-Благоевград, кметове и зам.-кметове в Община Благоевград, представители на Неврокопска митрополия, общественици, спортисти, треньори, жители и гости на областния център.

В препълнената зала кметът Камбитов поздрави всички: „Уважаеми треньори, спортни деятели, скъпи, приятели и гости, изключително ми е приятно да открия тазгодишната церемония „Спортист на Благоевград 2016 година“. За поредна година Община Благоевград събира тук утвърдените имена на спорта – тези спортисти, постигнали успехи, накарали ни да се гордеем, прославили нашия град по света, младите таланти, на които им предстои да изкачват стълбицата на успеха и всички ние, любителите и приятелите на спорта, феновете сме тук, за да им покажем, че ги подкрепяме и ги обичаме. Най-добрите посланици на България по света са спортът и културата. Историята го е показала. Колкото до Община Благоевград, за нас спортът е повече от приоритет. Показваме го с работата ни. Искам да пожелая на всички ви здраве, постоянство, защото без него не може и разбира се, много високи спортни успехи! Пожелавам ви весели Коледни и Новогодишни празници!“, каза кметът на Община Благоевград.

За трета поредна година 50 деца, шампиони на България до 14 години от различни спортни клубове от Благоевград бяха наградени с купи и грамоти за своите постижения и принос към спорта в общината.

На бляскавата церемония в зала „Скаптопара“ беше отличен и най-добрият треньор за 2016 година – това е Софка Арабаджиева. „Отбор № 1 на годината“ стана хандбален клуб „Интер“, който е и сребърен медалист от държавното по хандбал за юноши старша възраст.

За поредна година бяха наградени петима заслужили деятели на спорта – Петър Цветков /футбол/, Димитър Марчин /баскетбол/, Любен Парашкански /канадска борба/, Никола Кърцелски /лека атлетика, футбол/ и Иван Парасков /самбо/.

Призът „Спортен журналист на 2016 година“ спечели Иван Делчев./Фокус

Добавете Вашия коментар

TOP