Европейски музикален пикник за Деня на Европа в Благоевград

08 Май 2015 | 10:46
0 коментара
Общество
Европейски музикален пикник за Деня на Европа в Благоевград

 

В Деня на Европа – 9-ти май Областен информационен център, съвместно с Община Благоевград и телевизия „Родина“, организират Европейски музикален пикник под надслов „Благоевград пее и танцува“. Събитието ще се проведе в парк „Бачиново“ и участие в него ще вземат  фолклорни групи и отделни изпълнители от цялата област. Освен това, в специално изградена шатра до сцената, деца ще рисуват града на мечтите си, обновен чрез възможностите, които предоставят Оперативните програми. Подготвени са и различни томболи и викторини с подаръци за тези, които покажат, че познават европейската тематика. На място експертите на Областен информационен център - Благоевград ще дават информация за кохезионната политика на ЕС, Оперативните програми и възможностите, които те предоставят за реализиране на различни идеи.

 

Европейският музикален пикник ще отбележи и края на националната инициатива „Да създадем ЗАЕДНО България 2020“ в Благоевградска област, която стартира на 16 март. Кампанията е обща за цялата мрежа от 28 областни информационни центъра в цяла България и на 9-ти май нейният успешен завършек ще бъде отбелязан във всички областни градове с хепънинги, концерти, изложби и много други събития.

 

Европейски музикален пикник „Благоевград пее и танцува“ ще се проведе в събота – 9-ти май, в парк „Бачиново“ от 11.00 часа.

Добавете Вашия коментар

TOP