Европейска седмица на общественото здраве в ЮЗУ

15 Май 2023 | 13:46
0 коментара
Култура
Благоевград
Европейска седмица на общественото здраве в ЮЗУ
За трета поредна година Югозападния университет активно ще се включи в европейската седмица на общественото здраве ,която има за цел да насърчи сътрудничеството в областта на общественото здраве в Европа. 

През седмицата на общественото здраве, която започва от 22 май да 26 май съответно сме се насочили към посочените от европейската асоцияция по обществено здраве  тематики за разпростарненине на знаниня свързани с хроничните заболявания и превенцията на хроничните заболявания , психично здраве за всички тоест как да опазим психичното си здраве , защото това е изключително важно. – коментира доц. д-р Миглена Симонска / Декан на факултета ,,Обществено здраве , здравни грижи и спорт “

Като редовни членове на асоциацията, преподавателите от Факултета „Обществено здраве, здравни грижи и спорт“  организират различни инициативи през цялата седмица, отразяващи актуалните проблеми в областта на общественото здраве.

По време на седмицата са планувани няколко инициативи . В понеделник на 22 май от 9:00ч. до 13:00ч. ще се проведе студентска научна конференеция в комплекса университетски център Бачиново към ЮЗУ. На 25 май от 9:00ч. до 17:00ч. в центъра на логопедия към факултет обществено здраве , здравни грижи и спорт ще се проведат няколко изследвания.“ – споделя гл. ас. Анна Андреева.

Добавете Вашия коментар

TOP