Евродепутат от ДПС възмутен от частичния Шенген

17 Януари 2024 | 15:13
0 коментара
Политика
Благоевград
Евродепутат от ДПС възмутен от частичния Шенген

Евродепутат критикува с конкретни факти частичното ни приемане в Шенген. 

"През последните няколко дни виждаме последствията от частичните решения на Европейския съвет – границата между България и Румъния не може да се премине за 12-14 часа. Автомобилите и по-точно тежкотоварните превозни средства изпитват огромни затруднения", изтъкна Илхан Кючюк по време на изказването си в ЕП.

Според представителят ни в ЕП Илхан Кючюк от ДПС, приемането на България и Румъния в Шенгенското пространство по въздух и вода е стъпка напред, но не това е справедливото заключение и очакваният резултат от дългогодишната работа, нито пък е справедливо решение за българските и румънски граждани.

Кючюк изрази възмущение от изказванията на някои австрийски политици от най-високо ниво, които определят това решение като „бъркане в раната“ и зададе въпрос: „В коя рана? В достойнството, в честта на тези хора, които години наред изпълняват всички решения на европейските институции?“

В заключение Илхан Кючюк призова тази несправедливост да се коригира през 2024 година. Категоричен е, че трабва да се вземе решение и в крайна сметка правилата да важат за всички европейски граждани.

Добавете Вашия коментар

TOP