Евродепутат награждава победителите в ученически конкурс

11 Февруари 2018 | 11:50
0 коментара
Култура

Официалното награждаване на победителите в обявения от евродепутата Асим Адемов ученически конкурс „България в Европейския съюз – нашето настояще и бъдеще“ ще се проведе на 12 февруари (понеделник) от 12 часа в заседателната зала на Областна администрация-Благоевград.

13 талантливи младежи от Пиринския край са финалистите в надпреварата, обявена по повод Деня на будителите. С атрактивни награди -  посещение на Европейския парламент в Брюксел и на Народното събрание в София ще бъдат стимулирани тинейджърите за проявеното творчество, знания и креативност.

С най-много призови места се отличиха ученици от Гоце Делчев. Лидер в класирането е НПГ „Димитър Талев“ с трима възпитаници, следвани от двама средношколци от ПМГ „Яне Сандански“. Елитната Езикова гимназия „Акад. Людмил Стоянов“ в Благоевград също извоюва водеща позиция и двама от възпитаниците на училището също заеха достойно място на почетната стълбица.

По двама ученици от ЗПГ „Климент Тимирязев“-Сандански и ПГ „Пейо Яворов“-Петрич представиха достойно училищата си. С по един представител сред финалитите се отличиха СУ "Св. св. Кирил и Методий"-Якоруда и СУ "Свети Климент Охридски" в сатовчанското село Слащен.

Тричленното жури оцени получените 36 творби, в които личи позитивната нагласа сред младите хора за мястото на България като пълноправен член на Европейския съюз. Имената на победителите могат да бъдат намерени на Фейсбук страницата на Асим Адемов.

Добавете Вашия коментар

TOP