Евдокия Попадинова по стъпките на Роналдо

18 Април 2023 | 13:04
0 коментара
Спорт
Благоевград
Евдокия Попадинова по стъпките на Роналдо
Евдокия Попадинова е част от женския футболен отбор на италианския Сасуоло, а професионалният й път привлече вниманието дори на футболната библия Gazzeta dello Sport. 

Път, който й осигури голяма известност в социалните мрежи - Еви, както я наричат на Апенините, има над 100 000 последователи в Instagram и почти 600 000 в TikTok. И всичко това благодарение на страстта й към футбола и креативността й в създаването на видеоклипове.

"Започнах, когато бяхме под карантина, през 2020 г. Бяха прости забавления и упражнения, публикувани за създаване на забавно съдържание. Но скоро имаха милиони гледания. Три години по-късно това се превърна в бизнес за мен. Харесва ми", откровена е голмайсторката на България. "Някои от най-популярните видеоклипове са тези, които направих с приятеля ми и малкия ми брат. Предизвикахме се един друг на терена. През лятото една от публикациите събра 70 милиона гледания. Като се замисля, наистина е лудост." 

Започнах да играя в България, когато бях много млада: футболът не беше точно това, което може да се нарече професионален спорт. Честно казано, не мисля, че съм избрал футбола. Той ме избра. Израснала съм в град с 3000 жители (Хаджидимово). 

 САЩ - когато топката се превръща в мираж

„В Съединените щати много се наблягаше на физиката. Трябваше да тичаме и да вдигаме тежести почти всеки ден. Спомням си, че някои момичета мразеха тези методи на работа, защото в много сесии топката беше просто мираж. Всичко, което правехме, беше да тичаме километри. Но трябва да призная, че в онези години бях в страхотна форма"„В Англия вдигнах техническо нивото си. Мисля, че това е най-конкурентната лига. В Италия се залага повече на тактиката. не мога да се оплача - обявявана съм 5 пъти за №1 в България, бях първата, заиграла в Англия и първата, спечелила националния шампионат в Америка. Също така станах All American в 4 последователни години, много престижна квалификация в САЩ". 

"Според повечето мои треньори това са бързината и работната етика. В личен план бих поставила способността никога да не се обезсърчавам - дори в най-трудните моменти. И волята за победа, която влагам във всяка една тренировка и всеки мач".

 Психическа подготовка

"Изключително важно е, особено когато играем на високо ниво. Календарът е дълъг и никога не можете да си позволите подценяване. Преди двубой се опитвам да медитирам, да слушам музика и да мисля за най-важните моменти от моята кариера: това е комбинация, която ми дава енергия и осъзнаване. 

Помага ми по-добре да се справям с напрежението. Опитвам се да дам всичко от себе си по отношение на физическата подготовка, особено в периоди, когато няма състезания и трябва да съм във ваканция. Убеден съм, че това ми помага да стана по-силна."

Ежедневни тренировки

"Обичам да оставам допълнително, след като тренировката с отбора приключи. Имах няколко контузии и сега мисля повече за превенцията. Обикновено тренирам много във фитнеса. Затова и създадох специална стая в дома си с всички уреди, които са ми необходими".

Добавете Вашия коментар

TOP