Евдокия Попадинова:

19 Септември 2023 | 10:45
0 коментара
Спорт
Благоевград
Евдокия Попадинова:

Двете най-реномирани футболистки в националния отбор на България за цени Евдокия Попадинова и Симона Петкова дадоха интервюта за БНТ на старта на подготовката за участие в Лигата на нациите.

Българките са в група 5 на Лига "C", където ще мерят сили с тимовете на Северна Македония и Косово, а целта е промоция в по-горната дивизия за следващото издание на надпреварата, а това преминава само през спечелване на първо място в потока."Играхме с отборите и на Косово, и на Македония вече през тази година. За съжаление, срещу Косово не успяхме да победим, но с македонките изиграхме силен мач. Надяваме се да повторим победата срещу Македония и този път да победим и Косово", заяви пред нашата камера Попадинова, която в момента играе за италианския Лацио.

Футболистка №1 на България за последните две години Симона Петкова изрази надежда, че българският тим ще покаже своето израстване в предстоящите мачове от Лигата на нациите."През последните 2-3 години се работи много целенасочено и със сигурност ползваме по-добри условия. Има по-голям екип, който работи с нас. Надяваме се и резултатите, и играта ни да покажат това израстване, което ние вярваме, че имаме", сподели състезателката на швейцарския Арау.

България стартира в Лигата на нациите по футбол за жени с визита на Северна Македония този петък (22 септември), а четири дни по-късно приема Косово на стадион "Локомотив" в Пловдив (26 септември).

Добавете Вашия коментар

TOP