Ето защо НЕ трябва да симулираме оргазми: 4 важни причини

09 Януари 2024 | 07:39
0 коментара
Любопитно
България
Ето защо НЕ трябва да симулираме оргазми: 4 важни причини

За разлика от мъжете, жените имат много повече възможности да имитират това, което НЕ чувстват по време на секс. Много често срещно явление е симулацията на оргазъм от страна нежния пол. Ние обаче ви посочваме защо да не правите това.

  • Преструването ви пречи да облекчите напрежението и да се отпуснете както знаете, оргазмът в идеалния случай е нещото, с което трябва да завърши секса. Благодарение на него в кръвта се освобождава голямо количество серотонин и ендорфини, жената започва да се чувства комфортно, спокойно и отпуснато.

Но ако не настъпи оргазъм, напрежението (физическо и емоционално) остава. Ако една жена постоянно симулира оргазми, освобождаването не се случва, тя става агресивна, конфликтна, раздразнена, напрегната. Освен това дори тя самата може да не разбира причината за това мрачно настроение.

  • Преструвките водят до самозаблуждаване

Има мнение, че само пресметливи жени, които са свикнали да манипулират мъжете, се преструват, че получават оргазъм. Причините обаче са много по-неочевидни.

Общоприето е, че жените, както и мъжете, винаги трябва да получат оргазъм по време на секс. Като е в плен на такава заблуда, жена, която не е получила удоволствие, започва да мисли, че нещо не е наред с нея. И опитвайки се да го скрие, тя се преструва, че получава оргазъм, за да не бъде заклеймена като студена или скучна.

Така че всъщност тя заблуждава преди всичко себе си, като не смее да признае простия факт, че не изпитва удоволствие.

Това се случва, защото жените са много по-комплексирани. Повечето се възбуждат по-трудно от мъжете, имат нужда от по-разнообразни ласки и като цяло се нуждаят от време и отдаден партньор, с когото да изследват и развиват собствената си сексуалност. Ето защо е съвсем естествено не всеки секс да завършва с оргазъм.

Източник: iStock/Getty Images
  • Преструвките развалят отношенията с мъжа

Да признаете на партньор, който пуфти от усърдие, че усилията му са били напразни, не е лесна задача. Страхът да не го обидите е голям и е много по-лесно да изиграете наслада и страст.

Мъжът предприема действия, вижда реакцията на жената и си мисли: ,,Страхотно, правя всичко както трябва, тя е доволна.“

Рано или късно обаче той ще усети неискреност. Основно заради противоречивите сигнали, които партньорката му изпраща: „С теб ми е добре, но не искам да правя секс“. В крайна сметка интересът ѝ към интимния живот ще изчезне доста бързо. Тя няма да иска да прави нещо отново и отново, след като не ѝ носи удовлетворение.

  • Един безкраен кръговрат
Източник: iStock/Getty Images

Доста трудно е да симулираш оргазъм за първи път, но с всеки следващ става по-лесно да си изиграеш ролята. Ако повтаряте това редовно, в мозъка се образуват стабилни невронни връзки, които с течение на времето се превръщат в истински „коловоз“.

Това означава следното: колкото по-често симулираш, толкова по-трудно е да спреш да го правиш. Една жена, без да го забелязва, става заложник на един модел на поведение, който освен всичко друго, не й носи желания резултат.

Има още един капан, който ще ви попречи да промените сексуалния си живот към по-добро - невъзможността да обсъдите проблема с партньора си. За да направите това, ще трябва да признаете, че всичко, което се е случило в отношенията ви досега, е било измама и не е носило удоволствие.

Автор: Елизабет Астарджиева

Добавете Вашия коментар

TOP