Ето защо храненето късно вечер разбива вашето здраве

07 Юни 2017 | 07:18
0 коментара
Любопитно

Имате навик да хапвате шоколадови, боровинкови ягодови и всякакви сладки вкусотии късно вечер? Това са невероятни неща, които хранят душата с щастие. Тук има едно голямо „НО“. Хапвайте ги в по-ранните часове на деня. А и замислете се, когато очаквате заветния момент цяла нощ, на сутринта ще е още по-вкусно, пише Тийнпроблем нет.

Когато се сетите за нещо сладко късно вечер, си помислете какво причинявате на организма си. Да, няма да стане от една торта преди лягане...освен ако това не се повтаря ежедневно.  

Когато се храним вечер, особено с калорични храни, те ставят трудни за храносмилане, защото тялото се подготвя за сън и изпада в покой.   Така е сигурно, че сладкиша, който сме изяли преди да заспим, ще се залепи за най-проблемните части от тялото. И това е много интересно - защо трябва да хапвате редовно репички!

Четете още интересни новини и полезни съвети за вашето здраве в най-полезния здравен сайт Zdrave.to  

Освен външния вид и здравословното състояние също страда. Това се подразбира, тъй като тези две неща вървят ръка за ръка. На следващия ден няма да се чувстваме отпочинали.   Ще бъдем отпаднали, сънливи и недобронамерени. Това в защото организмът ни не е бил в пълен покой, а се е борил с „пришълеца”. Не е оправдание това, че лягаме късно вечер.  

Трябва да имаме волята да се спрем, да заключим шкафа с лакомствата и да заспиваме или да продължим да правим онова, което ни държи будни.
 

Добавете Вашия коментар

TOP