Ето кога ще почиваме през 2019-та година

17 Декември 2018 | 16:17
0 коментара
Любопитно

Може би избързваме малко, защото 2018-та все още не си е отишла, но ние сме оптимисти и като такива, обичаме да гледаме живота от по-ведрата му и светла страна, а именно почивните дни.

Хубаво е, че в календара ни има много празници и поводи за почивка, така че и догодина няма да останем без любимите ни дълги уикенди и изненадващите неработни дни в средата на седмицата.

Ако и вие сте като нас и обичате да си планирате мързелуването напред във времето, четете надолу!

През 2019 г. се запазва правилото да няма отработване. Също така, ако национален празник се пада в събота или неделя, понеделникът след тях се обявява за почивен ден.

Първата по-голяма почивка ще е около 3-ти март. Националният празник се пада в неделя и ще се почива и на 4-ти март включително, което прави 3 почивни дни.

Следващата почивка е за Великденските празници (4 дни) - от 26 до 29 април включително.

1 май – Ден на труда и на международната работническа солидарност се пада сряда и няма допълнителни почивни дни

6 май, понеделник – Гергьовден, Ден на храбростта и Българската армия – без допълнителни почивни дни, но сливането му с уикенда ни осигурява 3 почивни дни (4-6 май).

24 май, петък – Ден на българската просвета и култура и на славянската писменост. Отново се получава един дълъг уикенд от 3 дни (24-26 май).

6 септември, петък – Ден на Съединението - 3 почивни дни, 6-8 сепетември. 

22 септември, неделя – Ден на Независимостта на България  - от 21 септември до 23 септември - 3 почивни дни. (22 септември се пада в неделя, затова почивен е 23 септември, понеделник).

24, 25 и 26 декември –  Бъдни вечер и Рождество Христово – падат се вторник, сряда и четвъртък. Няма допълнителни почивни дни.

Неработен ден е 1 януари 2020 г., пада се сряда.

Добавете Вашия коментар

TOP