Ето кога може да се стигне до затваряне на заведенията

25 Февруари 2021 | 11:48
2 коментара
Бизнес

Ще се стигне ли до бързо затваряне на заведенията след отварянето им на 1-ви март заради ръста на броя на заразените?

"Следим всяко едно число. Тогава когато преценим, че има нарастваща заболеваемостта, която не може да бъде контролирана или нарастваща смъртност, каквато в момента нямаме – напротив има спад, тогава може да коментираме затваряне", заяви здравният министър проф. Костадин Ангелов на брифинга.

Решено: 1 март – отварят ресторанти и казина, от 1 април – барове и дискотеки

Ангелов обясни и защо е предприето разхлабването на мерките въпреки ръста на заразените.

"В момента заболеваемостта 156,16 на 100 000 души. Ясно казах на брифинг тук, че ако заболеваемостта е под 200 и имаме „въздух” в лечебните заведения т.е свободни легла, ние ще предприемем тази крачка на разхлабване на мерките (б.а отваряне на заведенията). Ние я предприемаме с много условности – вечерни часове, ограничен капацитет и други мерки, които трябва да се спазват.

Следваме ясен план, знаме какви са рисковете, знаем и кои са индикаторите пред и да станат рисковете. Няма емоции тук. Числа, показатели, медицина, наука и разум. Няма нужда от страх. Действията ни са последователни, хората няма от какво да се притесняват", уточни още министърът.

Добавени коментари

Бай Сандо публикува:
25 Февруари 2021 | 14:57
Върнете учениците в училище, че скичко живо е неграмотно. Оставете тези дискотеки, не е толкова сташно ако не отворят.
Гражданин публикува:
25 Февруари 2021 | 13:57
Още не сме отворили и вече мислим за затваряне.Изчакайте една седмица да се заредят заведенията ,да се набутат собствениците с по 5000лв. и после затваряйте и следващ път няма вече кой да отвори със сигурност

Добавете Вашия коментар

TOP