Ето как да разпознаем „Делта“ варианта

16 Август 2021 | 17:45
1 коментара
Любопитно

Обикновено хората, които следят нещата, знаят, че най-много бройки има вторник и сряда. Времето е прекрасно. Предпоставките, че вълната дойде по-рано и се увеличават бързо темповете на заразяване, са три. Това заяви консултантът по ваксинации на столицата проф. Тодор Кантарджиев пред БНТ.

„Първият е, че вариантът е „Делта“. Няколко кратно по-бързо и лесно става заразяването. Симптомите са основно кашлица, кихане. Втората предпоставка е, че доста хора се събират на близки разстояния. Знаете, че ако не се спазват леките мерки, трябва да спазваме тежките мерки след това. Третото е забавената ваксинация, която се опитваме сега на общинско ниво да подобрим“, каза той.

„В МОН останаха някакви традиции и мисля, че ще се направи най-доброто за децата. Не съм привърженик на крути мерки и виждате при нас как бяха дозирани. При нас мерките винаги са били навременни. Искам да им напомня, че трябва да са навременни и да се обясняват на хората“, допълни проф. Кантарджиев.

Според него нормалният и образован човек трябва да държи задължително маска в джоба на дънките си.

„На мен ми е неприятно и трябва да съм пример за хората. Колегите лекари трябва също да го правят. Това с мерките всичко е разписано в плана. Разписаното в плана на министерството трябва да се спазва“, заяви експертът.

„Потенциалът на „Делта“ варианта не трябва да се подценява. Имам доста пациенти, които се обаждат за децата си, които няколко дни са с висока температура. Това са деца до 5-и клас, където до сега не сме забелязвали масово такова нещо. Слава Богу, мисля, че всичко ще мине добре, защото лекарите са подготвени“, обясни проф. Кантарджиев.

„Преобладават оплакванията на горните дихателни пътища, хремата е по-силна, не е характерна загубата на обоняние и вкус. Лимоните със сода и прочее са задължителни. Който го боли гърло и започва да кашлюка задължително да си стои вкъщи. От края на октомври или ноември хората трябва пак да пият по няколко капки витамин D на ден“, съветва той.

Добавени коментари

Стефания публикува:
17 Август 2021 | 09:09
Собственика на Пиринско.ком Иван Хамбарджийски - Бриндо, рецидивист с влезли в сила присъди за рекет, за натиск, изнудване и т.н. Иван Хамбардждийски живее в имение от 3 луксозни къщи в „Старо Струмско“, абсолютно незаконно построени. За къщите има издадена заповед за събарянето им през 2014 г. След съдебните дела и процедури същите бяха потвърдени и влязоха в сила. Въпросните палати, негова собственост, са за над 300 хил. евро, а доказателствата и заключенията на всички институции – от РДНСК до Прокуратура, са категорични – всичко, което е построено, е незаконно.

Добавете Вашия коментар

TOP