Ето ги най-значимите трансфери на лято 2018

01 Септември 2018 | 01:50
0 коментара
Спорт

Летният трансферен прозорец за 2018 година вече е в историята, като пазарът във Висшата лига на Англия и Серия "А приключи за първи път по-рано преди започването на новия сезон. Там можеха да извършват изходящи трансфери, но не и входящи до 01:00 часа българско време на 1 септември.

Осъществиха се немалко значими трансфери, като безспорно най-голямо внимание привлече този на Кристиано Роналдо от Реал (Мадрид) в Ювентус за 117 милиона евро. "Кралският клуб" не привлече заместиник на португалеца, а взе вратаря Тибо Куртоа от Челси за 35 милиона евро. Официално сделката за CR7 ще остане втора най-скъпа през това лято, тъй като още преди година ПСЖ се бе договорил с Монако да плати преди настоящия сезон 135 милиона евро за Килиан Мбапе. Френският национал игра за парижани и през миналия сезон, но официално под наем.

На трета позиция е най-скъпият вратар в историята на футбола Кепа Арисабалага, преминал от Атлетик (Билбао) в Челси за 80 милиона евро. „Сините“ подобриха рекорда на Ливърпул, който малко по-рано бе купил бразилския страж Алисон Бекер от Рома за 62,5 милиона евро. Тази сделка остава под №8 сред най-значимите това лято. В топ 5 влизат още Тома Лемар, който смени Монако с Атлетико (Мадрид), платил за него 70 милиона евро, и Рияд Марес от Лестър Манчестър Сити за 67,8 милиона евро.

Winbet - най-голямо разнообразие от пазари! (18+)

Любопитни трансфери не липсваха и в последния ден. Олимпик (Марсилия) привлече Неманя Радонич от Цървена звезда за 12 милиона евро, а по-късно през деня Байерн продаде испанския защитник Хуан Бернат на ПСЖ за 14 милиона евро. Монако купи белгийския национал Насер Шадли от Уест Бромич за 13 милиона евро, а Севиля плати 20 милиона евро на Спартак (Москва) за холандския нападател Куинси Промес. Най-скъпата сделка от последния ден бе за френския младежки национал Муса Дембеле, преминал от Селтик в Олимпик (Лион) за 22 милиона евро.

От българите като най-значим и скъп летен трансфер се откроява Антон Недялков. Лудогорец плати 2 милиона евро на американския Далас за бившия защитник на ЦСКА. Георги Костадинов премина от Макаби (Хайфа) в Арсенал (Тула) за 200 000 евро, а Антонио Вутов се завърна в България, след като Ботев (Пд) плати 150 000 евро на Удинезе за бившия играч на Левски.

В последния ден Лудогорец осъществи значим изходящ трансфер, продавайки Върджил Мисиджан на новака в германската Бундеслига Нюрнберг. По непотвърдена информация сделката е на стойност 5 милиона евро.

ТОП 10 НА НАЙ-СКЪПИТЕ ЛЕТНИ ТРАНСФЕРИ ЗА 2018 година:

ПО-ЗНАЧИМИТЕ БЪЛГАРСКИ ТРАНСФЕРИ

БЛИЦ-СПОРТ

Добавете Вашия коментар

TOP