ЕСЕНТА СЕ ОТЛАГА: Октомври ще е август

30 Септември 2023 | 11:56
0 коментара
Любопитно
България
ЕСЕНТА СЕ ОТЛАГА: Октомври ще е август

Есента се отлага. Октомври тази година ще е август. Новият месец идва с много слънце и високи градуси. Дори да забравите чадъра си вкъщи, няма да е проблем, защото валежи не се очакват. „Лятото продължава. Предстоящата седмица ще започне така, както завърши предишната – с високи температури до 32 градуса“, съобщи климатологът Симеон Матев за „Телеграф“.

Жега

Жега ни очаква през по-голямата част от идващите дни. Матев уточни, че над по-голямата част от страната ще е слънчево, като повече облаци ще има над източните райони на страната и планините. Съществени валежи не се очакват. Късното лято продължава с пълна сила, изтъкна климатологът. И допълни, че в сряда температурите ще са по-високи с градус-два като за началото на октомври.

Хлад

Краткотрайно захлаждане се очаква в четвъртък, когато температурите ще се понижат с 4-5 градуса, обясни Матев. В Източна България е възможно да превали. От 6 октомври ще се затопли. Ще е предимно слънчево, а температурите, макар и по-ниски от 25-32 градуса, отново ще са над нормата за сезона. През следващата седмица съществена промяна на времето не се очаква и летният му характер няма да се промени, каза още климатологът.

Добавете Вашия коментар

TOP