Ердоган обяви изборната си победа пред привърженици в Истанбул

28 Май 2023 | 22:38
0 коментара
Политика
България
Ердоган обяви изборната си победа пред привърженици в Истанбул

Досегашният президент на Турция Реджеп Тайип Ердоган обяви победата си на втория тур на изборите пред избирателите си в Истанбул и изпя победната си песен пред събралото се множество.

Източник: БГНЕС

Според Aнадолската агенция, след обработката на 98% от бюлетините, г-н Ердоган печели 52,09%, а г-н Кълъчдароглу - 47,91%.

На първия тур те получиха съответно 49,52% и 44,88%. Синан Оган, лидер на дясната коалиция "Алианс на предците", който на първия тур получи 5,17%, призова поддръжниците си да гласуват за Ердоган на втория тур в замяна на сделка с него.

Източник: БГНЕС

"Ние ще управляваме страната през следващите пет години", заяви г-н Ердоган пред своите привърженици от покрива на автобус в родния си квартал в Истанбул (излъчено от TRT Haber). "С Божията помощ ние ще бъдем достойни за вашето доверие", добави президентът. Той нарече резултата от изборите в Турция "празник на демокрацията".

Източник: БГНЕС

Реджеп Тайип Ердоган беше поздравен за победата си от унгарския министър-председател Виктор Орбан, узбекския президент Шавкат Мирзийоев, азербайджанския президент Илхам Алиев, сръбския президент Александър Вучич и ръководителя на либийското правителство на националното единство Абдел Хамид Дбейба. По улиците на Истанбул и Анкара поддръжниците на Ердоган вече празнуват победата му

Източник: БГНЕС
Източник: БГНЕС

Добавете Вашия коментар

TOP