Емил Костадинов: Екатерина Захариева е категорично политически зависим човек

20 Декември 2015 | 12:27
2 коментара
Общество
Емил Костадинов: Екатерина Захариева е категорично политически зависим човек

Екатерина Захариева е категорично политически зависим човек. Това каза за  ‘‘Фокус’’ Емил Костадинов, народен представител от ПП БСП.

„Моето лично мнение е, че номинирането на г-жа Захариева е демонстрация на стремежа на Борисов днес да бъде различен от Борисов преди 2-3-4-5 години и да търси примиряване на непримирими тенденции в сферите, които контролира – да примири интересите на различни лобистки групи. Екатерина Захариева е категорично демонстрация на това, че във върховете на българската администрация, каквато е правителството, а тук говорим за едно технологично Министерство на правосъдието, отиват зависими хора“, допълни той.

По думите му, номинирането на такава фигура като кандидат за министър на правосъдието е обида за българската правна гилдия и за нейните представители, тъй като в нея има фундаментални солидни юристи с безспорен авторитет.

„Струва ми се, че г-жа Захариева не е влизала в съдебно заседание и съдебна зала, а дори и да се е случило някога в началото на кариерата й, съм сигурен, че тя не е написала нито едно съдебно решение“, каза още той.

"Назначаването на Екатерина Захариева за нов правосъден министър не е предпоставка за реформа в правосъдието", коментира Емил Костадинов.

Той допълни, че бившият правосъден министър, който си подаде оставката – Христо Иванов, също не е могъл да извърши реформа в правосъдието, защото и той не е част от правосъдната система и не я познава.

„Спомнете си участието и в предишните служебни кабинети на г-н Плевнелиев. Тя беше дори министър. Т.е. се търси позиция за един доверен човек на президента Плевнелиев. Екатерина Захариева е демонстрация на това, че във високите етажи у нас са изпращани хора със зависимости. Аз не виждам потенциал в нея да проведе реформа. Друг е въпроса, че за да провеждаш реформа е необходимо консолидирано мнозинство, което аз не вярвам, че тази личност може да осигури. Т.е. аз съм песимист за осъществяването на реформа в правосъдната система, една реформа, която е изключителна важна“, добави още Костадинов.

По думите му, всички граждани се интересуват от бързината на съдебния процес, гаранцията за неговата справедливост, гаранцията за ненамеса на външни влияния, а това са неща, които на този етап не се забелязват.

Той прибави, че българският гражданинсе интересува от такъв тип реформа, която ще му даде справедливо и достъпно правосъдие.

Добавени коментари

Лейди публикува:
20 Декември 2015 | 20:37
Може ли мумията да се скрие вече!!!! Сътвори толкова отвратителни неща,че просто е време вече да се скрие!
Лейди публикува:
20 Декември 2015 | 20:37
Може ли мумията да се скрие вече!!!! Сътвори толкова отвратителни неща,че просто е време вече да се скрие!

Добавете Вашия коментар

TOP