Емблематичният съветник от Дупница Вергил Кацов напуска ОбС след 5 мандата

19 Ноември 2021 | 21:33
0 коментара
Общество
Емблематичният съветник от Дупница Вергил Кацов напуска ОбС след 5 мандата

Общинският съветник от “Народен съюз” в Дупница Вергил Кацов за втори път в политическата си кариера напуска сам Общинския съвет. В сряда следобед Кацов е депозирал молба в деловодството на ОбС – Дупница, в която изразява волята си, че се отказва да бъде повече общински съветник. В молбата не е задължително да се вписват мотиви, тя не се и гласува на заседание на ОбС, а само се прочита за информация на останалите съветници, уточняват от деловодството.

Вергил Кацов беше председател на Икономическата комисия. Мястото му ще заеме следващият в листата на “Народен съюз” – Светозар Тричков.

Светозар Тричков

Репортер на “Струма” се свърза по телефона с Кацов и той коментира решението си така: “Аз не напускам политиката, а правя крачка встрани. Решението ми не е спонтанно, а е замислено още преди 2 г. при сформиране на листата на “Народен съюз” за общински съветници. Още тогава казах пред съпартийците си, че по средата на мандата ще се откажа, за да може следващият да влезе в ОбС. Бил съм общински съветник пет мандата. Следващият в листата, юристът Светозар Тричков, е стойностен човек и има какво да даде на Общинския съвет. “Народен съюз” не е обикновена коалиция, а е платформа с различна експертиза и близки политически възгледи. Аз оставам активен участник в дейността на формацията. Ще участвам в предсесийните заседания на групата”, каза Кацов.

Той напусна за първи път Общински съвет през 2015 г. Тогава беше само 4 дни съветник и отстъпи мястото си на следващия в листата на “Народен съюз” – бизнесмена Спас Андреев.

Вергил Кацов е председател на Сдружението на автотърговците в Дупница и е собственик на две автокъщи. Той заедно с Красимир Караиванов, който е съдружник във фирма “Каро трейдинг”,  имаха намерение да построят голям  балнеосанаториум в Сапарева баня, но Кацов е продал дела си преди около година и половина от съвместната им фирма “ЕС БИ ТЕРМЕ” ООД.в.Струма/снимка: viaranews

TOP