Емблематични хотели в Благоевград обявени за продажба!

14 Ноември 2022 | 17:21
1 коментара
Бизнес
Емблематични хотели в Благоевград обявени за продажба!

Емблематични хотели в Благоевград са обявени за продажба. Срещу цена от 399 000 евро се продава хотелски комплекс „Парти тайм“ с ресторант в кв. „Освобождение“. В обявата  се посочва, че комплексът се намира на комуникативно място, в близост до ЮЗУ „Неофит Рилски”. Хотелската част е с топла връзка към ресторанта, разполага с 10 стаи и два апартамента. Ресторантът е бил доскоро работещ, състои се от три зали, част от градината е закрита. Обявата е публикувана в специализиран сайт за продажби на имоти, като е посочено, че ще бъде валидна още 48 дни. Хотелският комплекс е собственост на благоевградчанина, популярен с името Тони Паяка, но се свързваше и с известния ресторантьор Красимир Николов, който беше дългогодишен наемател.

„От две години не се занимавам с „Парти тайм“. Напълно възможно е да се продава, защото ситуацията е ужасна и всеки гледа да се спасява”, коментира за „Струма“  бизнесменът Красимир Николов, който е собственик на ресторант „Воденицата“ в парк Бачиново. Според наши източници сделката е финализирана и „Парти тайм“ е продаден. За информация се опитахме да намерим предишния собственик, но не успяхме да се свържем с него.

За продан е обявен и хотел „Хит“, който се намира на ул. „Покровнишко шосе“ в промишлената зона на Благоевград, на 0,5 км от АМ „Струма“. Продажната цена на тризвездния хотел е 520 000 евро. „Продавам хотела, защото вече искам да си почивам. Това е единствената причина”, заяви собственикът Любен Евтимов, който се занимава с туристически бизнес.

Влошаващата се икономическа ситуация в Благоевград през последните години, в съчетание с натрупващите се една след друга външни кризи – двегодишна ковидна пандемия, войната в Украйна, скок на цените на ел. енергия и газ, висока инфлация, нанесе тежки и непоправими вреди на местния бизнес. Ресторанти, кафенета, магазини, а сега и хотели започнаха да се продават, тъй като собствениците им не могат да издържат и търсят варианти за оцеляване в по-благоприятна среда./Струма/

Добавени коментари

Лили публикува:
14 Ноември 2022 | 20:03
Продават, защото не знаят как се върти бизнес! Нагрупат парички и решават да ги изперат в хотел, ресторант, басейн. Е, не става то така! С кражби и дрога не се прави бизнес, а се загробва! умения и знания са необходими, за да направиш ресторант или хотел печелши! Ама откъде толкова мозък+?

Добавете Вашия коментар

TOP