Елитният „Пирин“ го закъса с парите за нежелания Ст. Костов, спряганите нови попълнения се пръснаха по други отбори

05 Януари 2023 | 08:41
1 коментара
Спорт
Елитният  Пирин  го закъса с парите за нежелания Ст. Костов, спряганите нови попълнения се пръснаха по други отбори

Елитният „Пирин“ го закъса с парите за нежелания Станислав Костов, когото наставникът Христо Янев зачеркна с дебелия флумастер след края на есенния дял от първенството заедно с капитана Николай Бодуров, Юлиян Попев, Китан Василев и Емил Янчев, а близнакът Радослав Цонев се изнесе по свое желание в посока „Арда“. 31-годишният бивш голмайстор №1 в родния елит, докато носеше екипа на „Левски“, все още не е скъсал договора си с родния клуб, защото от ръководството на зелено-белите отказват да изплатят заплатите му до края на контракта, изтичащ след 6 месеца, които нападателят държи да получи до стотинка. При това положение, ако не иска да бъде уволнен за самоотлъчки от работното място, Костов трябва да се яви на първата тренировка на пиринци за годината и да продължи да се готви с отбора или по индивидуална програма, назначена от треньорския щаб, до постигане на евентуално споразумение.

Нападателят е отхвърлил през паузата две оферти от професионални тимове и няма намерение да оттегли иска си, без да бъде обезвъзмезден. В изиграните 15 мача от началото на кампанията той успя да се разпише само два пъти и се отчете с една асистенция.

Същевременно спряганите за преотстъпване в „Пирин“ футболисти на ЦСКА – София един по един се изнесоха от „Армията“ в друга посока. Йоан Бауренски беше трансфериран в „Берое“, а Митко Митков в „Септември“ /Сф/, където отива под наем до края на сезона Симеон Александров. Засега без отбори остават други две потенциални попълнения на благоевградчани. Това са любимецът на треньора Янев в „Миньор“ Борис Тютюков и Антон Карачанаков, който се прибра в родината след няколкомесечен престой в румънския „Политехника“ /Яши/ заради забавени заплати.

Орлетата стартират подготовката си за пролетния полусезон днес с водосвет за здраве и успехи, който ще бъде отслужен от 10.30 ч. на стадион „Христо Ботев“. От „Дъбравска“ 1 обещават повече конкретика за селекцията след ритуала. За разлика от плътната информационна завеса около представителния отбор, лидерът в зона София до 19 г. обяви графика си до подновяването на първенството. Старшията Илко Христов събира подопечните си в понеделник, а встъпителната контрола е 6 дни по-късно срещу „Пирин“ /Рз/. Останалите четири проверки също са договорени, в тях съперници са 19-ките на „Ботев“ /Пд/, дубълът на „Славия“, „Септември“ /Сим/ и „Малеш“.

СТОЙЧО СТОИЦОВ в.Струма

Добавени коментари

кака Кера К-рвата публикува:
05 Януари 2023 | 17:40
Откога “Пирин“ стана “елитен“? Едва крета и на път да отпадне!

Добавете Вашия коментар

TOP