Елешница отбеляза 110 години от Освобождението

23 Октомври 2022 | 10:34
0 коментара
Култура
Елешница отбеляза 110 години от Освобождението

Елешница отбеляза 110 години от Освобождението си с поднасяне на венци и цветя и тържествена програма на площада в селото. Рано тази сутрин признателни жители на Елешница и потомци на Стефан Чернев отдадоха почит пред паметника на всички герои, сражавали се в защита на разложкото село през 1912 година.
Вечерната празнична част започна с приветствия от кмета на община Разлог инж. Гърменов, кмета на село Елешница г-н Мицин и родственици на Чернев от с. Стойките.
„Сигурен съм, че на днешния ден, отдавайки заслужената почит към отдалите живота си в името на Свободата и с признателност към тях, ще си обещаем, че ще продължим да чертаем нови хоризонти за развитието на Елешница. Помнете и предавайте поминъка, завета и историята на освободителите и всички загинали през 1912-та година. Бъдете здрави и амбициозни, за да живее и пребъде Елешница!“, поздрави инж. Венцислав Гърменов.
В тържествената програма участие взеха малките певици Ивайла и Теодора, ЖФГ „Детелини“ и МФГ „Русалии“- с. Бачево, ДТС „Илиопол“, ЖФГ „Зорница“ и фолклорна група за хора- село Елешница, разложките танцови клубове „Мехомия“ и „Пирински наниз“, както и ДЮТС „Разложанче“, СГГД „Гердан“. Специални музикално-танцови поздрави, под съпровода на гайди, отправи ансамбъл „Борика“ от село Стойките.
Честванията на годишнината от Освобождението приключиха с празнична заря и дълго хоро, на което се хванаха всички жители и гости на село Елешница, редом до участници в концерта.

Добавете Вашия коментар

TOP