Електрическата Mercedes G-Class е с 4 мотора и колосален въртящ момент

25 Април 2024 | 07:11
0 коментара
Бизнес
България
Електрическата Mercedes G-Class е с 4 мотора и колосален въртящ момент

G-Class е еталон за история, наследство, фенщина, „старата школа“... Но това не означава, че новото време и реалности ще я подминат, напротив, с огромна доза самочувствие Mercedes-Benz представи електрическата G-Klasse.

Като оставим настрана странното наименование Mercedes-Benz G 580 with EQ Technology, технологичните решения са тези, които привличат вниманието ни. И заради които Edition One започва от цена 192 524 евро. Който иска, а такива няма да липсват. За тези с по-скромни размери има и стандартен модел, чиято цена започна от 142 621 евро в Германия.

Източник: Mercedes-Benz

За какво ще бъдат дадени тези пари? На първо място за това, че „Кубчето“ идва с 4 електромотора. Системната им мощност е 580 к.с., но по-важното е, че въртящият момент възлиза на 1164 Нм.

На разположение са и няколко изцяло нови технологии, които са налични само за електрическата G. Колата има виртуални блокажи на диференциалите, които се постигат чрез динамично разпределение на въртящия момент между колелата с помощта на електромоторите.

Освен това има и няколко функции, специално за офроуд – G-Turn, G-Steering и „пълзене“. Първата позволява завиване, или по-скоро завъртане, на място като танк. Втората използва завиване на 4-те колела, за да намали радиуса на завой и да улесни маневрирането в тесни места. Третата улеснява катеренето и спускането. G-Roar е функция, която ще издава специален звук от G-класата.

G-класата не е спринтьор, никога не е бил, затова ще споменем, че ускорението до 100 км/ч е 4,6 секунди. По-важното е, електрическата G-класа е разработена специално за офроуд приключения. Може да „гази“ във вода с дълбочина 85 см – повече дори от събратята си с ДВГ. Ще се справя и с 45-градусови наклони.

Още за G-Klasse на ток може да прочетете на CarMarket.bg

Редактор: Пламен Георгиев
 
Източник: CarMarket.bg 

Добавете Вашия коментар

TOP