Ексуправителят на общинската болница в Дупница Р. Тимчев с трета присъда и да възстанови 25 000 лв.

30 Януари 2022 | 09:28
0 коментара
Общество
Ексуправителят на общинската болница в Дупница Р. Тимчев с трета присъда и да възстанови 25 000 лв.

Бившият управител на общинската болница в Дупница Росен Тимчев е с трета присъда. Вчера съдия Маргарита Алексиева, която от Дупнишкия районен съд е командирована в Районен съд – Благоевград, наложи наказание на Росен Тимчев за присвояване на 25 000 лв., докато е бил управител на общинската болница в Дупница, две години лишаване от свобода с 4 г. изпитателен срок и да възстанови на болницата 25 000 лв.

Пледоариите на двамата адвокати и наблюдаващия прокурор по делото от Окръжна прокуратура – Кюстендил Костадин Босачки продължиха близо 4 часа. Беше дадена думата и на Росен Тимчев, който заяви, че дебитната карта на болницата е била в чекмеджето на секретарката му и че касиерката на болницата не е записала касовите ордери, с които той е взимал пари от нея за нужди на болницата, а ги е записала едва след като била направена ревизия при напускането му като управител.

На вчерашното финално заседание касиерката на свой ред обясни пред съда, че докато не се издължат парите по касовия ордер, той не се вписва в книгата на разходвани средства. Срещу издадените касови ордери Тимчев не е представил съответен документ, фактура, касов бон…

Росен Тимчев заяви пред съда, че не се е облагодетелствал от подписването на договор с мобилен оператор, операторът е давал бонуси под формата на повече безплатни минути и други опции. Телефоните, които му били дадени като бонус, не били модерни и скъпи и стойността им е 200-300 лв. 

Прокурор Костадин Босачки поиска наказание затвор за Росен Тимчев.

На предишно заседание през ноември 2021 г. съдия Маргарита Алексиева заяви: “В настоящото дело не фигурират апаратите по хемодиализа, които са били продадени, и чугунените радиатори от двете сгради на общинската болница. Делото е само за взети пари от касата с касов ордер, които не са върнати в срок. Те са в размер на 25 000 лв., но вече са възстановени. Другото обвинение, което е обект на това дело, е, че Р. Тимчев е използвал служебното си положение и е подписал договор с мобилен оператор, от който е получил изгода за себе си”, заяви съдия М. Алексиева

На последното заседание вчера съдия Маргарита Алексиева му наложи наказание „лишаване от свобода” за 2 г. с 4 г. изпитателен срок и да възстанови 25 000 лв. на общинската болница, които той е присвоил по време на управлението му.

Както “Струма” писа, Росен Тимчев беше осъден на “пробация” за фалшифициране на диплома за завършен здравен мениджмънт. Лидерът на ГЕРБ в Дупница Ивайло Константинов официално обяви на пресконференция за фалшивата диплома на Р. Тимчев, въпреки че той беше назначен на поста управител по негово предложение пред ОбС. Тогава д-р Пл. Соколов застана зад кандидатурата му, като заяви, че майката на Р. Тимчев е уважаван медик и може да помогне на болницата.

Общинската съветничка от “Народен съюз” д-р Лорета Николова се усъмни в качествата на Р. Тимчев и заяви пред колегите си, че не е сигурна дали той може да изправи на крака болницата.

Росен Тимчев се закани да осъди всеки дръзнал да се изкаже, че няма нужните качества, и се похвали, че в този момент готви докторантура.

Всичко казано от него се оказа розов балон, който се пукна след разкритието на неговия поличически началник тогава Ивайло Константинов, тъй като Р. Тимчев беше член на ръководството на ГЕРБ в Дупница и кандидат за общински съветник през 2015 г.

Втората присъда “пробация” беше наложена на Росен Тимчев за представяне на документ с невярно съдържание, че е платил гаранция от 1000 лв., за да не лежи в ареста, докато трае разследването за фалшивата му диплома.

Росен Тимчев беше назначен на поста управител на общинската болница в Дупница през 2016 г. за една година.в.Струма

Добавете Вашия коментар

TOP