Ексуправителят на депото в Разлог Петър Белчев, уволнен от съпартийката му Гергана Фарфарова часове преди да сдаде властта на Кр. Герчев, съди Общината за 17 000 лв. обезщетение

08 Януари 2024 | 21:26
16 коментара
Общество
Благоевград
Ексуправителят на депото в Разлог Петър Белчев, уволнен от съпартийката му Гергана Фарфарова часове преди да сдаде властта на Кр. Герчев, съди Общината за 17 000 лв. обезщетение
ЛЮБОПИТЕН КАЗУС: Ексуправителят на депото в Разлог Петър Белчев, уволнен от съпартийката му Гергана Фарфарова часове преди да сдаде властта на Красимир Герчев!

Бившият управител на Регионалното депо за неопасни отпадъци в Разлог Петър Белчев е предявил иск от 17 000 лв. за уволнението си от работа, съобщи общинският съветник в Разлог Димитър Марков. Белчев е бил уволнен в последния ден от управлението на временно изпълняващия длъжността кмет на Разлог Гергана Колчева-Фарфарова, която оглави общината на 15 септември 2023 г., след излизане в предизборен отпуск на предшественика й Венцислав Гърменов, и остана на поста до клетвата на новоизбрания кмет Красимир Герчев на 9 ноември.

След 6 години управление на депото, което обслужва четирите общини Разлог, Банско, Белица и Якоруда, и няколко получени грамоти от Общината за добро справяне с работа, Белчев е уволнен на основание чл. 328, ал. 1, т. 5 от Кодекса на труда. Този член гласи: „Липса на качества за ефективно изпълнение на работата“ 

„Когато се ощетяват жителите на община Разлог, има проблем, и то голям. А работата на общинския съветник е да следи за спазване на обществения интерес и когато той е засегнат по някакъв начин, да информира гражданите. Това, което научих, за мен е неморално деяние, което за пореден път доказва защо хората нямат доверие на никой управляващ, за съжаление.

Сигурно е случайно, че бившата вр.и.д. кмет е получила някакво просветление в последния си работен ден и е предприел тази безразсъдна стъпка.Лошото е обаче, че при неприятен развой на нещата ние всички ще трябва да платим за невежеството на този бивш кмет“, коментира съветникът Димитър Марков. Любопитното е, че П. Белчев и уволнилата го Г. Фарфарова на местните избори бяха заедно в листата на СДС /ВМРО-БНД/, водена от най-върлия опонент на Герчев – бившия кмет на Разлог Любен Татарски. На вота Фарфарова получи 246 преференции и стана общински съветник, Белчев обаче взе едва 95 гласа и остана извън ОбС.

И понеже видимо става въпрос за единомишленици, които и до момента са в отлични отношения помежду си, в Разлог усилено задават въпроса дали уволнението не е направено само заради обезщетението, което Белчев очаква от Общината. По изчисленията на Марков с лихвите то ще е около 20 000 лв. В тази посока на разсъждение води и избраният от Фарфарова чл. 328, ал. 1, т. 5, който е използван за прекратяване на договора му за управление.

Според юристи това основание за уволнение е безвиновно и то не може да се мотивира с дисциплинарни нарушения. Фактите, които обосновават наличието на основанието за уволнение по този член, могат да бъдат изложени в доклад на атестационна комисия. Атестация в конкретния случай обаче липсва, в заповедта не са посочени и конкретните качества, които липсват на Белчев за изпълнение на ангажиментите му, поради което най-вероятно той ще бъде възстановен на работа заедно с полагащото му се обезщетение.

За уволнения по този член ВКС има практика още от 2005 г. и тя е нееднозначна – уволненият неизменно бива възстановяван на работа с полагащото му се обезщетение.в.Струма

Добавени коментари

До мара публикува:
11 Януари 2024 | 01:09
Докторке, то и Герчевия лупа в дупката и оправя Гера Костова сегашната му зам. кметица, която не става и за чеп за зеле, ама никой като тебе не е тръгнал да пише глупости тука и да се опитва да разваля семейства, както ти пишеш за Фарфарова, е ай усети се малко колко си изпростела и колко злобна въпирка си станала мъри Миче.
запозната публикува:
11 Януари 2024 | 01:03
Де де, де де. Герчевото лайно ги научи да крада сичките тия некадърници па се реве от тех. Айда нема нужда. Крадеца вика: дръжте крадеца. Будала и не те е срам и тебе ергенката - новата ти жрица на любовта, която ти се пише PR-ka, да ги пишете тия глупости. Крадеца вика: дръжте крадеца. Боклуци.
Фрундзе публикува:
09 Януари 2024 | 17:50
И да си лаете и да се касате през газо...крадците че продължават да крадат докато някоя сутрин на некой не му писне на куро и ги подбере с пушката начело с герчевия рецидивист ..
фидрин публикува:
09 Януари 2024 | 17:34
джуровия мачо е най най близък с гергана те си са еден отбор по креватно а ничи мутрата будала с документ
Мишо публикува:
09 Януари 2024 | 12:52
Освен разврат и турски сериали нищо друго не се случва в тая община,джуровия положи основите,гърменовия ги доразви,а при Герчев продължава,няма топки тоя човек да се изчисти от разни паразити любовчии,които сринаха авторитета на администрацията,ама тая била човек на някой си,тоо бил еди кой си и така нататък,боклук до боклука,служби пълни с некадърници,хайде обявете конкурси за всяко работно място и започнете на чисто,пресяване здраво трябва иначе ще му изядат главата отново ,колкото и добри намерения да има Герчев.
Перко публикува:
09 Януари 2024 | 12:46
Тя Фарфарова нема умствен капацитет.Щом се е омъжила за тоя пингвин с комплекси.А в кошеро влезеш ле се знае само лапането може да те издига. Там се знае много добре кой на коя го мушка!Тия тримата наприя много бели на градо.
Любчо публикува:
09 Януари 2024 | 11:49
П Белчев има нужда от пари изпратете му и го възстановите на работа
Добърско публикува:
09 Януари 2024 | 11:07
Безсрамници! Н. Фарфаров да му мисли на къде е тръгнал. .
Кинг Конг публикува:
09 Януари 2024 | 10:38
Целия град ви кълне...А Клетва от народ стига..
зик публикува:
09 Януари 2024 | 08:49
ей запомнете ще сам казал се се случило тия дома нема да си умрат господ гледа тава са изроди ама герчевия да им извади се ще са правили таа гнас.
ВЛАДИ ЦОЛЕВ публикува:
09 Януари 2024 | 08:46
ГЮРОВ ФАРФАРОВА И ГЪРМЕНОВ КЪДЕ СА СКРИХА СЕ ЗАД ПЕПИ БЕЛЧЕВ Е ТАКОВА Е НЕМА И ДА СЕ ПОКАЖАТ
уво публикува:
09 Януари 2024 | 08:37
След 2019 Герчев даваше на всеки освободен работник от общината по четири брутни заплати и ги пращаше на борсата, тогава не бе ощетена общината! Същият сега се плаче за един работник, който така или иначе щеше да го уволни както десетки уволнени след встъпването в длъжност.
ИВА СТОЙЧЕВА публикува:
09 Януари 2024 | 06:44
МАФИЯТА В РАЗЛОГ НЕМА ГРАНИЦИ БЕЗБОЖНИЦИ ГОСПОД ЩЕ ГИ НАКАЖЕ НА ТЕЗИ САМОЗАБРАВИЛИ СЕ ГАМЕНИ!!
dine публикува:
09 Януари 2024 | 06:00
i ste specheli belcheviq samo liudeto da go pliuaa. samo edno nemoga da razbera gergana farfarova zashto pravi takiva glupusti zaradi djuroviq ako e zaradi nego e slojila rogata na daskalo
Разлог публикува:
08 Януари 2024 | 22:18
Това сьщество веднага да се изхвърли от общинският съвет. Татарски тя е от твойто котило.....покажи малко достойнство на стари години....ако ти е останало малко мозьк в празната тиква.....нещасник.
мара публикува:
08 Януари 2024 | 21:40
е срамота бе хора е имат ли очи да излезат по пазаре да видат хората в очите с тава нагло поведение. малко ли им беше да зимаа и още и още е срамота за гергана фарфарова нема срам тая жена. ване джуровия я оправя а ония будала нек да гони топката в училището

Добавете Вашия коментар

TOP