Екстремно кино под звездите гледат в Банско

24 Юли 2020 | 16:25
0 коментара
Култура

Страхотни емоции и кадри, които спират дъха, предлага XI-и Международен фестивал на планинарското и екстремно кино „Банско Филм Фест”. Нестандартното и единствено по рода си атрактивно събитие по традиция съира много зрители в курорта Банско. На откриването снощи директорът на фестивала Натали Петрова обяви, че в продължение на три вечери гостите и жителите на града ще могат да се докоснат до най-доброто от световното екстремно и планинарско кино.

Те ще могат да видят 9 филма от Австрия, Канада, Испания, САЩ, Швейцария, Италия и Германия. Програмата представя истински истории за смелост, приятелство и солидарност, снимани на едни от най-трудно достъпните и отдалечени места на Земята – Тибет, Кашмир, Канадските планини, Доломитите, Гранд Каньон, Антарктида и тайгата в Сибир.

„С провеждането на този фестивал в необичайните и трудни условия на пандемия Община Банско показва, че грижата за културния живот и чрез него подкрепата за туристическия бизнес през лятото са приоритет в управлението”, подчерта кметът Иван Кадев в приветствието си.

Входът за лятното кино е свободен. Организаторите - Община Банско, Народно читалище „Никола Вапцаров“ и Сдружение „Международен фестивал на планинарския филм“, са предвидили алтернатива за прожекциите на открито - при дъждовно време те ще се провеждат в големия салон на читалището.

Добавете Вашия коментар

TOP