Ексшефът на ДАНС и аверите му гръмнали глигана, защото бил куц

21 Юли 2021 | 15:26
3 коментара
Общество

Петимата заловени бракониери, сред които и ексшефът на ДАНС Димитър Георгиев, са се оправдали пред полицаите, че са били в района и са видели прасе, което куца. Решили, че е болно и решили да го убият, за да не зарази останалия дивеч в гората.

Снощи, около 23 ч, полицаи спрели за проверка два джипа по пътя от с. Полена към Благоевград, по сигнал за бракониерски лов.

Освен Георгиев, в групата е бил президентът на "Витоша" /Бистрица/ Сергей Ташков, горският служител Владимир Петков, действащ служител на ДАНС Димитър К., и столичен бизнесмен Димитър А. В каросерията на белия джип "Грейт уол" е намерено убито диво прасе. Открити са и 4 скъпи ловни карабини с оптика, още 116 патрона и още един шумозаглушител. Каросерията е била цялата оплискана в кръв. Петимата са задържани за 24 часа, но все още няма обвинен за бракониерския лов. Тепърва ще се прави ветеринарна експертиза, която категорично да докажа, че прасето е отстреляно, както и балистична, за да се разбере от чие оръжие е гърмяно.

Ташков е собственик на фирма  "Бесер 1970", която на 8 юли е подписала договор с Държавно горско стопанство-Симитли за организиране на ловен туризъм и отстрел за сезона - до края на януари следващата година. За вчерашния ден от фирмата няма подадена заявка и не е получено разрешително за ловен излет.

Добавени коментари

ГЕРБ публикува:
22 Юли 2021 | 09:28
Приятели на Герб! Комунистите се опитват да унищожат партията ни и нашия лидер - Бойко Борисов! Те арестуват, разпитват и изтезават нашите кадри! Да покажем на врага че сме силни! Да покажем на врага че сме смели! Нека сме единни в тези трудни времена! Не на страха! ГЕРБ Е ПОБЕДА! ГЕРБ МАЧКА ВРАГА! ГЕРБ ПАК ЩЕ СМЕ НА ВЛАСТ!
Блг публикува:
21 Юли 2021 | 16:01
А че целия Балкан над Симитли е частен ловен резерват на Георги Първанов не пишете... нали е от БСП си траете
ИВАН публикува:
21 Юли 2021 | 15:39
Нагл алчни лъжци, ненаяли се!

Добавете Вашия коментар

TOP