Експолицейският шеф в Дупница Б. Динев свидетелства вчера по делото срещу Каплата

22 Март 2022 | 09:28
0 коментара
Криминално
Експолицейският шеф в Дупница Б. Динев свидетелства вчера по делото срещу Каплата

Бившият началник на РУ на МВР в Дупница Борислав Динев се яви като свидетел на прокуратурата по дело, заведено срещу Васил Капланов-Каплата за закана за убийство срещу председателя на мотоклуб “Неразделни братя” Димитър Недев. Година и половина делото все още не е приключило.

На вчерашното заседаниеа пред съдия Ели Скоклева от Районен съд – Дупница Б. Динев е потвърдил,че Д. Недев му се е обадил по телефона, за да се оплаче, че е бил заплашван по телефона от Васил Капланов-Каплата, докато бил на море в Несебър със съпругата си и децата си, и че бил притеснен за живота на семейството си.

Б. Динев е последният от свидетелите по делото, който е разпитан пред съда. На следващото заседание се очаква окончателно решение на съда.

Подалият жалба срещу Васил Капланов-Каплата Димитър Недев не е присъствал на заседанието. Той е бил представляван от адвокат от София. Същият адвокат е нает и от брата на изчезналия преди около 2 г. Янек Миланов – Марио Миланов. Около изчезването на Янек Миланов се спряга името на В. Капланов-Каплата,  в чийто джип е видян да се качва Янек Миланов и после безследно изчезнал. Пред “Струма” Д. Недев заяви: “Не смея да отида на заседанията на съда. Страхувам се от В. Капланов-Каплата. Затова съм оторизирал адвоката си да ме представлява. Написал съм много жалби в полицията в Дупница и в София за отправени заплахи срещу мен от В. Капланов-Каплата след завеждане на делото, но резултати няма. Бившият началник на полицията в Дупница Б. Динев не идваше на заседанията да даде показания, вчера се е явил”, заяви Д. Недев.в.Струма

Добавете Вашия коментар

TOP