Експерти: Само Слави може да направи кабинет, но кротува и не говори

14 Април 2021 | 13:15
0 коментара
Политика

Нарастват шансовете да има правителство от този парламент, макар да не е ясно с чий мандат ще бъде сформирано то. Всичко се случва под натиска на общественото мнение и нагласите колко важно е реално да имаме управляващи фигури. Това коментира пред „Bulgaria ON AIR“ политологът Цветанка Андреева.

„ГЕРБ ще предложат правителство. Това ще бъде кабинет сянка, може да бъде коректив, но и яростен критик“, посочи тя и заяви, че въпреки всичко, в момента страната ни разполага със силни политически образи като Радев, Трифонов и Борисов.

Според експертa по комуникации доц. Александър Христов партиите дават смесени и противоречиви сигнали относно начина, по който смятат да действат. Преди изборите наблюдавахме сериозно противопоставяне между различните организации, докато сега, с едно изключение, „всички кротуват“.

Специалистът е на мнение, че най-сериозният проблем при едно такова въздържане от гласност, са слуховете, които поражда то, както и поводите за множество догадки у хората. Именно затова, вярва доц. Христов, е време от „Има такъв народ“ да започнат да говорят и да задоволят любопитството на избирателите си.

Андреева смята, че ако партията на Слави Трифонов върне мандата, със сигурност „ще излязат с някаква атрактивна теза“. Опасността обаче се крие във вероятността от ИТН да попаднат „в собствения си капан – популизма“.

Твърде възможно е да се стигне до консенсус все пак и някои принципи да бъдат подложени на компромис, допуска Цветанка Андреева. Заради кризисния характер на ситуацията не е изключено и президентът Румен Радев да подкрепи „Демократична България“.

Добавете Вашия коментар

TOP