Експерти: Лидерите на партиите се държат като вождове на избиващи се племена!

24 Февруари 2023 | 07:15
0 коментара
Политика
София
Експерти: Лидерите на партиите се държат като вождове на избиващи се племена!

Лидерите на партиите в България не предлагат нищо ново преди изборите, те се държат като вождове на избиващи се племена. Около тази теза се обединиха анализаторите Харалан Александров, Кънчо Стойчев и Христо Панчугов пред БТВ.

В България фините настройки не работят. Факт е, че хората, които са решили да гласуват, са взели решението си. 25 процента взимат решението си в последния момент, каза Кънчо Стойчев.

Въпросът не е дали лидерите Бойко Борисов, Слави Трифонов, ще са водачи на листи, а дали те си говорят, каза пък Христо Панчугов. Според него има ожесточаване и противопоставяне, военни стратегии, добре би било да има общ дебат.

Политическата форма на мобилизация е прелюдия към диалог след дехуманизирането и демонизирането на лидерите, каза пък Харалан Александров.

Никой нищо ново няма да предлага, защото няма лидери, а вождове. Племето си е племе и ще се бие с другото племе, като размахва томахавките. Проблем са и хартиените бюлетини. Асоциираме го с чувал, става непроверимо как е проведено гласуването, каза Стойчев.

Силно се надявам някоя формация да надскочи племенната си култура, каза Христо Панчугов. Според него е въпрос на ЦИК да създаде доверие у избирателите.

Според Харалан Александоров е добре, че зимата е мека, няма земетресение и война. Но хората са капсулирани. Затова се смята за добре, че не страдаме и умираме. Не можем да имаме по-амбициозен и цивилизован хоризонт. Хората свикват и със служебните правителства на Радев.

Според Кънчо Стойчев пък хората са се наслушали на програми и не вярват.

Петкамерен парламент едва ли ще се справи с кризите, смятат анализаторите.

 

Епицентър.БГ 

TOP