Екслидерът на петричките социалисти Димитър Капитанов отново използва трибуната на Общинския съвет за пошъл популизъм

11 Ноември 2016 | 19:16
0 коментара
Общество
Екслидерът на петричките социалисти Димитър Капитанов отново използва трибуната на Общинския съвет за пошъл популизъм

Екс лидерът на петричките социалисти Димитър Капитанов отново използва трибуната на Общинския съвет за пошъл популизъм. Биещото в различни посоки с идеята да се намери златната среда за харесване от всички изказване на Капитанов отново постави под съмнение отговорното отношение на цялата му партия към сериозни обществени теми.

Случаят с казуса МБАЛ „Рокфелер”, по който Капитанов демонстрира псевдоораторство за пореден път доказа, че се трупат евтини партийни дивиденти, не се поема отговорност, не се предлагат оздравителни решения. Това поне пролича от декларацията на БПС Петрич прочетена тържествено от Капитанов.

Единственото „разумно” предложение на бившия социалистически лидер и съветник бе за самооблагане на петричани. Явно е, че с касички по търговски обекти и обществени места няма как да се съберат пари за да се осъществи планът „Капитанов”, затова вероятно на следващ по-удобен етап щеше да се заговори по същество - увеличаване на местните данъци и такси, като единствен законов начин за събиране на пари от гражданите.

Въпреки претенциите, че познава цифрите и до болка състоянието на петричката болница от години, пореден мандат като съветник Димитър Капитанов и партията му БСП не са излезли със свое предложение за стабилизиране на болницата. Като част от състава на принципала – ОбС , Димитър Капитанов също така не е упражнявал минали години задължителния контрол върху дейността на дружеството, каквито са задълженията му по закон. Това призна сам на заседанието днес….но късно, когато вече обстоятелствата притискат за бързи решения, заради пропуснати години.

И днес след въпросът на кмета Димитър Бръчков, ако не се приеме предложението за обединение на болниците в Петрич и Сандански, кой ще поеме отговорността за практическия фалит на болницата и нейното затваряне, никой от залата в т.ч. и самият Капитанов не стана да заяви готовност за поемане на отговорност. Предложението на кмета Димитър Бръчков беше подкрепено от 23-ма съветници от седем партии и коалиции, четирима гласуваха „против”.

Добавете Вашия коментар

TOP