Eкскметът Атанас Камбитов разкри сериозен административен гаф: Останахме без кмет в кампанията, пак ще сме първи в новините в страната

29 Септември 2023 | 08:24
14 коментара
Общество
Благоевград
Eкскметът Атанас Камбитов разкри сериозен административен гаф: Останахме без кмет в кампанията, пак ще сме първи в новините в страната

Община Благоевград е оставена на автопилот в предизборната кампания, това разкрива в пост в социалната мрежа бившият кмет Атанас Камбитов, според когото ръководството на общината и ОБС са допуснали съществен гаф, след като в общински съвет не е гласувано кой ще е кметът, който да управлява общината по времето на кампанията. Назначението на зам.кмета Анита Коцелова е станало само със заповед на настоящия градоначалник Илко Стоянов, което противоречи на утвърдените със закон начини за избор на вдид кмет в хода на кампанията. Ето какво казва независимият кандидат за кмет Атанас Камбитов:

Няма пилот самолета!!!

Много пъти обръщам внимание на ниския административен капацитет на ръководния екип на Община Благоевград в момента. Подчертавам на ръководния екип. И това не е защото искам да обиждам, да се заяждам и просто да нападам някого, а защото това е много важно /това означава Общината дали може да работи, или не/.
На последната сесия, Общински съвет, трябваше задължително да вземе решение и да определи временно изпълняващ, длъжността кмет, така както го изисква ЗМСМА по време на избори. Най-вероятно, някой от "капацитетите" е решил, че заповедта на кмета за определяне на негов заместник е достатъчна. Само че това съвсем не е така. На практика от 22 октомври до полагане на клетвата на новоизбрания кмет, Общината няма да има кмет и пак ще сме първи в новините, но нека оставим на юристите да го обяснят.
По-разбираемо казано...в един момент областният град ще остане без кмет(не че ще има голяма разлика).
Това неминуемо ще доведе до проблеми за града, а това не мога да го допусна. Тъй като съм загрижен, ще помогна.
Направете извънредна сесия и вземете това необходимо решение, ако не желаете да си признаете, че това е причината, сложете още две-три точки, за да се оправдаете. Чувам, че има намерение това да бъде точка от тържествената сесия на пети октомври. Моля ви, не осквернявайте празника. Тази традиция създадохме 2012 година, за да се преклоним пред делото на героите, а не да поправяме грешките си.
П.С.
До 2019 година Община Благоевград беше пример и задаваше стандарти в работата. Но затова трябва да има екип, който може, работи и знае как.
По-долу публикувам решението от 2019, за да е по-лесно.
Eкскметът Атанас Камбитов разкри сериозен административен гаф: Останахме без кмет в кампанията, пак ще сме първи в новините в страната
Eкскметът Атанас Камбитов разкри сериозен административен гаф: Останахме без кмет в кампанията, пак ще сме първи в новините в страната

Добавени коментари

Илиев публикува:
29 Септември 2023 | 17:22
Ясно и конкретно обяснено. https://m.struma.com/obshtestvo/bumerang-stanovishte-na-obshtina-blagoevgrad-po-povod-izyavlenie-na-ekskmeta_211573/
Асен публикува:
29 Септември 2023 | 14:56
Сериозен е гафа на Неделчо, не познава законите или на Хиха приемниците са извън компетенцията и
Илян публикува:
29 Септември 2023 | 10:10
Илко е ниска топка, няма да стигне до балотаж.
Радо публикува:
29 Септември 2023 | 10:02
Ние сме 2 години без кмет.
Герб Благоевград публикува:
29 Септември 2023 | 09:32
Дане, Андрешко, за този ли бутахте!?! Сега става ли ви ясно защо целия герб се тресе и крещи, че ще гласува срещу Илко, НАКАЗАТЕЛНО. Виждате ли какъв аматьор поставихте!!! Герб ще подкрепи Камбитов, да знаете.
Перко публикува:
29 Септември 2023 | 09:31
Разликата от Камбитов до Илко е космическа!!! Илко погледни само какви си ги назначил около теб. В общината е абсолютна лудница.Хора без никакви елементарни познания.За каквото и да ходиш няма да свършиш работа защото няма кой да ти помогне.А не е ли това институцията която трябва да е в полза на хората????
Перчемо публикува:
29 Септември 2023 | 09:27
Ние сме без кмет повече от година сега за един месец ли ще го тъним????? Ето ви примера прости Благоевградчани!Скачахте да накажете Томов че е некадърен и сложихте Илко кадъра!!!!! Абсолютна греда!!!!! Най простия народ от села и паланки се е домъкнал в Благоевград и решава бъдещето на града!!!!
гошо Попа публикува:
29 Септември 2023 | 09:14
Илко, Илко ще те отвее Насо. Ти си като недо..бана циганка пред него
Кучката публикува:
29 Септември 2023 | 09:03
Махай се бе сапун
Васил Митов публикува:
29 Септември 2023 | 08:48
Илко ти си пародия на кмет
Росен публикува:
29 Септември 2023 | 08:43
Илко да те изберат от Петрич
Захов публикува:
29 Септември 2023 | 08:32
Анита от Петрич, без заповед, управлява Благоевград.
Милена публикува:
29 Септември 2023 | 08:30
Ето това е разликата между опитен играч и обикновенно цигане.
Ох, ле ле публикува:
29 Септември 2023 | 08:29
Илко, толко си некомпетентен, а си тръгнал кмет да ставаш. Та ти си юрист бе, парашутист.

Добавете Вашия коментар

TOP