Екскметът Ат. Камбитов: Скъпи благоевградчани, не ви ли прави впечатление, че в Благоевград не се случва нищо

04 Май 2023 | 07:24
7 коментара
Общество
България
Екскметът Ат. Камбитов: Скъпи благоевградчани, не ви ли прави впечатление, че в Благоевград не се случва нищо
Публикуваме без редакторска намеса пост в социалната мрежа на екскмета на Благоевград д-р Атанас Камбитов.

"Що е то Франкофоли и има ли почва в Благоевград?"

В последно време ,за мое съжаление стана практика да коментирам глупостите на кмета,но този човек умора няма.Идат избори...Много накратко:
Да отидеш във френското посолство и да питаш дали Франкофоли е държавно събитие,да им обявиш прозрението,че Франкофоли и Франкофони са две различни неща,че Франкофоли Ла Рошел,с четиридесет издания и десетки на пет континента-емблемата на Франция е собственост на бившия заместник кмет на Благоевград,а те не го знаят.
За това трябва знание ,смелост ,самочувствие и увереност в себе си.Този човек е гордост за града!
Да твърдиш,че договора се подписва с Христина и това да ти е оправдание ,е повече от елементарно.И този човек е юрист.Това може да се провери от дете в първи клас.
Между другото,фестивала се провежда и в Нова Каледония,то и там проведоха референдум,нищо чудно да са го взели за местен гражданин.
Коментарът на бившия служебен министър на Културата по повод тяхната среща беше:"Този човек не знае за какво става дума".
Колко безочлив трябва да си,за да твърдиш,че пет милиона са дадени и са отишли в джоба на някого и няма приходи,при положение,че тези средства не касаят само фестивала,а всички съпътстващи събития и БГ наградите,знаейки отлично,че тези пари са гласувани в бюджета от Общинския съвет за пет години,че събитието като безплатно е гласувано от Общински съвет и не може да бъде друго ,че самия ти като общински съветник и за петте издания си гласувал "ЗА"и по този начин си задължил администрацията да изпълни решението такова,каквото е. Ако не е нагло,то е за диагноза.
Колкото това за сцени ,дублирани плащания т.н,въобще няма да коментирам претоплени манджи и поръчкови истории от преди четири години.АДФИ е категорична,няма злоупотреби,но затова по-късно.
Да кажеш,че "south west незнам какъв си фестивал е събрал,колкото Франкофоли,трябва да си изгубил връзка с реалноста..За тези,които не помнят или не са от Благоевград от 2015 до 2019,Франкофоли и Наградите на БГ радио бяха посетени от почти 200 000 души.За това и други подробности,след няколко дни...
P.SСкъпи благоевградчани,не ви ли прави впечатление,че в Благоевград не се случва нищо,за разлика дори от градовете около нас.Този човек се появи като продавач на илюзии.Обещания,балони и две години слушаме какво от миналото му пречи да не го прави сега,какво сега му пречи да не прави нещо в бъдеще и общото между всичко е,че сега не се случва нищо.
Който иска да разбере какво коментирам да погледне в сайта на Общината.
Публикувам поста,който ми изпрати един човек ,който не е от Благоевград,но даде много за Франкофоли:
Много е лесно да излезеш и да кажеш, че са похарчени едни 5 милиона и те са отишли в нечий джоб, но всеки, който е правил НАИСТИНА голямо и качествено събитие, знае какви разходи има и Илче явно не е от тях.
1.Разходи за сцена – за разлика от техния фестивал, вие имахте две сцени: една главна и една на съпътстващата програма. Главните ви сцени бяха са на световно ниво и са големи. Звездите също така имат изисквания, райдърите им са сложни и няма как да се мине със сцените на Илко за Горан Брегович. Имахте и , сцена за хората с увреждания, последната година.
2.Изброй на тоя тъпунгер сегашния кмет още разходите за реклама, /те нямаха много/, тук кажи за рекламата в праймтайма и че струва пари, а не да се разчита на илийката, този прост елемент човешки. Реклама по списанията и т.н., знаеш., Флаери, значки, гривни, материали за детския модул и много други неща, които не се виждат, но се вършат и за тях се плаща.
3.за съпътстващата програма, колко много концерти сте имали, колко инициативи, които също се заплащат, но вие не тръбяхте за това.
4. Детския модул – тук влиза пълно настаняване, път, изхранване, материали, после подаръци на децата. Може да не изглежда много скъпо, но разходите се събират
5. разходи след фестивала, за фотографи, за филми и за мониторинг на целия фестивал
5.Освен, че артистите имат хонорар, се заплаща и техния престой – хотел, превоз, изхранване, понякога излизат и разходи от непредвиден характер – някой се разболява, заболява го нещо, пращате го на лекар
6. Илко е премълчал ползите за града. Да, не е имало билети, но Общината се е реванширала на Благоевград, като го е напълнила и за всички ползи.
И НА ТИЯ МАЛОУМНИЦИ трябва да им е ясно,ЧЕ БЛАГОЕВГРАД НЕ Е ЕДИНСТВЕНАТА ОБЩИНА, КОЯТО Е ДАВАЛА ПАРИ ЗА ФЕСТИВАЛИ, А ВСИЧКИ ОБЩИНИ В ЕВРОПА И СВЕТА ГО ПРАВЯТ. КАКВО СА СЕ ХВАНАЛИ САМО ЗА ТОВА, БЛАГОЕВГРАД ДАДЕ ПАРИ, ТА БЛАГОЕВГРАД ДАДЕ ПАРИ. ТИЯ В ГОРАТА ЛИ ЖИВЕЯТ, МАМКА МУ. Кажи, че ако в другите общини, дето се прави франкофоли, мислят така, за частната френска фирма, то фестивали няма да има. Марката няма как да е тяхна – на Общината. Кажи, че едно Банско ги е минало с техния джаз фестивал и там са се сменили много кметове, но не са били толкова инфантилни и прости.
И най-вече за световните звезди и за това колко са били доволни и се е прославил Благоевгради т.н.
Много съм ядосан,егати простите хора. Не съм си мислил,дори и когато бях в сферата на търговията и работех с магазинери, че може да има толкова прости и малоумни хора.
Това е. Засега.


 Най-вероятно д-р Камбитов е гневен от исказването на кмета Илко Стоянов:
 

Над 5 милиона лева от фестивала "Франколи" са влезли в частното дружество на Христина Шопова - бивш заместник-кмет в Благоевград. Парите са платени от Общината, но приходите са нула, обяви градоначалникът Илко Стоянов вчера. 

Над 5 млн. лв. са били похарчени от бюджета на Община Благоевград за провеждането на фестивала „Франкофоли“ в периода 2016 – 2019 година, само последната година са дадени над 1.6 млн. лв. Това каза на пресконференция кметът Илко Стоянов в отговор на въпроса „Защо в Благоевград вече не се провежда музикалното събитие“. Той уточни, че на фона на разходите няма нито един лев приход. За сравнение той даде Blagoevgrad Southwest Festival, чието първо издание се проведе миналата година. По думите му събитието е струвало на общината около половин милион лева, но са били генерирани 100 000 лева печалба.

Той подчерта, че едно от първите неща, които е направил, когато е станал кмет, е да проведе разговор с представители на френското посолство, в това число е коментиран и фестивала „Франкофоли“. Още в хода на разговорите е станало ясно, че музикалното събитие няма нищо общо с френската държава, а е собственост на частна фирма. Тогава се оказало, че представител на въпросната частна фирма за България е бившия зам.-кмет по култура Христина Шопова.

„Това означаваше, че ние трябва да сключим договор с нея. Това ни се стори неправилно“, каза Стоянов. Той подчерта, че е сметнал за неправилно да се сключва договор с бившия заместник – кмет на фона на това, че за фестивала за похарчени над 5 млн.лв., а Благоевград не е получил нищо срещу това. Според него срещу въпросната сума е можело поне общината да придобие запазена марка върху фестивала, но дори това не се е случило. Сега Благоевград си има запазена марка върху два фестивала, един от които е Blagoevgrad Southwest Festival. През тази година музикалното събитие се планира за 8 и 9 септември, като се очаква да участват селекция от балкански изпълнители.

Дали в Благоевград някога отново ще се проведе „Франкофоли“ към момента не е ясно, макар че Стоянов подчерта, че от общината „не са затворили вратата“, просто на този етап не могат да си позволят да дадат 1.6 млн.лв. за събитие, което не носи никакви приходи за бюджета, а само разходи.

Екскметът Ат. Камбитов: Скъпи благоевградчани, не ви ли прави впечатление, че в Благоевград не се случва нищо

Добавени коментари

мария гошева публикува:
05 Май 2023 | 08:10
вие двамата илко камбитов и атанас стоянов си вземете вашия лакей тасков радославов и се махнете от този град вие го съсипахте бе хора безсрамници мошенници.
тоа па публикува:
04 Май 2023 | 20:11
Заря, по твое време се случваше... Закриха Цигарената, Завода за волани и Зора, а Благоевград се закотви на дъното по заплати. Илко Циганина е същия боклук като тебе.
Мръсно публикува:
04 Май 2023 | 10:39
Какво стана с Китайския квартал? Нали до лятото щеше да има нов изпълнител? Доколкото знам още обществена поръчка не е пусната. Документите не са готови. Заместник кметът по строителството няма ли да се активизира. Да свърши и той нещо градивно. Нали за това е избран.
А така публикува:
04 Май 2023 | 10:37
Посредствен адвокат - изключително посредствен и слаб кмет! Въздух под налягане! Само мрънка и прехвърля вина други му! За две години е направил едно голямо нищо! Поне китки сади, фрезован асфалт полага... СРАМ за Благоевград е този Илко! Да идват избори... да хваща гората
Нашъл та зашъл публикува:
04 Май 2023 | 09:43
А ти бе симолираше, че работиш за да може повече да краде. Хвани скрити се някъде срам за Благоевград си.
ff публикува:
04 Май 2023 | 08:42
a zavodi nase koga i po tvoe vreme nemashe
Сашо публикува:
04 Май 2023 | 08:23
Насе, кандидатирай се. Всички видяхме, че си най-добрия кмет.

Добавете Вашия коментар

TOP