Екшън в Петрич: Фенове биха футболисти на Балкан

24 Април 2021 | 22:02
1 коментара
Спорт

Публиката се завърна по българските стадиони, а с това и простотията по трибуните. На стадион “Цар Самуил” в Петрич максимум 15-20 фенове на “комитите” развалиха головото шоу между „Беласица“ (Петрич) и „Балкан“ (Ботевград) в дербито от 28-ия кръг на Югозападната Трета лига, което завърши 3:3.

Малка група от феновете на петричани бесни, че играчите на Саша Симонович изпуснаха победата в 89-ата минута, с което най-вероятно и огромна част от шансовете си за завръщане сред професионалистите, нахлуха на пистата, опитвайки се да се саморазправят с футболистите на гостите. Няколко от играчите на „Балкан“ отнесоха удари, като най-много пострада Симеон Иванов, чийто нос беше разбит. Освен юношата на „Левски“ Емил Колев, който вкара първите два гола за “зелено-черните”, капитанът Петър Василев и нападателят Калоян Бонев също получиха удари от въпросните фенове.

Това се случи секунди след последния съдийски сигнал на Иво Андреев, който благодарение на играчите на „Бела“ се размина с гнева на фенове им. Първият му помощник Калоян Кацаров обаче беше изритан от фен, показа видео във Фейсбук страницата на гостите.

Именно футболистите на Симонович и ръководството на домакините са в основата да няма по-сериозни ексцесии, тъй като около 10-те стюарди не успяха да се справят сами. Играчите на Балкан дори бяха затворени в някои от помещенията на хотела, който се намира в сградата, където са и съблекалните. Те останаха, докато не дойде полицията, за да изведе феновете на Беласица, които до този момент продължаваха да търсят саморазправа. Нещо, което делегатът Атанас Петкашев от Благоевград, трябва да е описал и сега предстоят тежки наказания. Накрая полицейски кордон изведе автобуса на Балкан до пределите на Петрич и играчите на гостите отпътуваха спокойно за Ботевград.

Иначе двата тима изиграха страхотен сблъсък за нивото на аматьорския футбол, който завърши 3:3, след като гостите стигнаха до точката след гол с пета в 89-ата минута. Преди това Беласица пропусна два гола аванс, които натрупа за няколко минути в началото на втората част, след като първото полувреме завърши 1:1.

Добавени коментари

Blg публикува:
25 Април 2021 | 08:49
Кефалите са най-долните псевдо хора в България Селяци селяци

Добавете Вашия коментар

TOP