Ексгубернаторът на Пиринско Б. Михайлов назначен за сътрудник на депутата от ГЕРБ Р. Желязков

21 Декември 2021 | 13:42
0 коментара
Общество
Ексгубернаторът на Пиринско Б. Михайлов назначен за сътрудник на депутата от ГЕРБ Р. Желязков

Бившият областен управител на Благоевград Бисер Михайлов стана нещатен сътрудник на депутата от ГЕРБ-СДС Росен Желязков, който в 47-о НС влезе от областния център на Пиринско. Ексгубернаторът ще съветва Желязков по правни въпроси.

Михайлов си изкарваше прехраната с образованието си по право до 2011 г., когато бе назначен за заместник областен управител в екипа на губернатора от ГЕРБ Костадин Хаджигаев. От 2014 г. до тази година с малки прекъсвания той бе областен управител. На предишните парламентарни избори през юли Михайлов бе втори в кандидатдепутатската листа на ГЕРБ-СДС за областта, но не успя да влезе в парламента. Сега вече ще има пропуск за сградата, където ще съветва бившия транспортен министър Р. Желязков, който всъщност е негов колега – Желязков е магистър по право от СУ и е работил като юрисконсулт и адвокат по гражданско и търговско право.

На свой колега се е доверил да го съветва и адвокатът от Разлог Иван Димитров, който влезе в парламента от ДБ. За нещатен сътрудник по правните въпроси Димитров е назначил Георги Дианов Гайдаров. Гайдаров е  завършил право в СУ преди 21 г., бил е съдия във Варна, а в момента е член на Софийска адвокатска колегия и арбитър към Международния търговски арбитраж.

Според правилника за дейността на Народното събрание нещатните сътрудници имат право на възнаграждение, което наелият ги депутат може да им плати от ежемесечната добавка от 2/3 над заплатата, които ще получава в плик. Размерът на хонорара се уточнява от двамата. Обикновено в хода на мандата си народните избраници си назначават по 2-ма или 3-ма сътрудници, чиито карти за достъп до НС се издават служебно от главния секретар на парламента. Същите нямат право на пропуск за служебния паркинг.   Останалите депутати от Благоевградска област още не са се възползвали от опцията да станат работодатели  на хора, които ще ги съветват по въпроси, които не са им особено ясни. Краен срок за това обаче няма./Струма/

Добавете Вашия коментар

TOP