Екопътека на здравето радва жителите на село Баня

16 Април 2019 | 09:58
0 коментара
Общество

Жителите и гостите на разложкото село Баня ще се радват на нова екопътека на здравето “Женско бърдо”. Идеята е на кметицата на селото Мария Юрганчева и е реализирана от младежи от голяма софтуерна компания, които дарили материалите и я изградили само за ден, засадили и 50 броя млади дръвчета.

Екопътека „Женско бърдо“ минава през малка горичка, където човек може да се разходи, да почине сред красивата природа и да подиша чист въздух, да се наслади на спокойствието и песента на птичките.

Пътеката започва от пътя зад информационния център, продължава покрай резервоара за питейна вода, минава покрай параклиса “Света Богородица”, спуска се до параклиса “Свети Спас” и по земеделски път води към къта за отдих “Благата вода”, където е и края на обиколката.

По цялото трасе с червени стрелки е указан пътя, сложени са  пейки за отдих, кошчета за боклук и дървени аптечки, в които има най-необходимите медикаменти  за първа помощ.

Кметът на Баня Мария Юрганчева изказа искрена благодарност от свое име и от името на банялии към младите хора от софтуерната  компания, които са приели присърце и са осъществили идеята й за тази екопътека на здравето.

Управничката апелира и към всички жители на селото да пазят  направеното, да се грижат за него, както се грижат за домовете си, за да може дълго да носи радост.

Добавете Вашия коментар

TOP