Егоизмът в секса-нужна ли е изобщо такава връзка?

04 Февруари 2024 | 17:29
0 коментара
Любопитно
България
Егоизмът в секса-нужна ли е изобщо такава връзка?

Сексът с мъжа, когото обичате, може да бъде много приятен, страстен и свързващ, но такива интензивни усещания възникват най-вече когато всички са въвлечени в процеса и съсредоточени в една обща цел - удоволствие за двама. Ако ви се струва, че вашият партньор е фокусиран главно върху постигането на неговия оргазъм и не се интересува от вашите чувства, той може би е егоист в леглото по природа.

Източник: iStock/Getty Images

В идеалния случай по време на секс и двамата партньори трябва да се забавляват и да удовлетворяват нуждите си, но това не винаги се случва. Най-очевидният признак на сексуален егоизъм е мъжкият оргазъм при липса на женски.

Първото и основно правило е да не си затваряте очите за проблема с надеждата, че всичко ще се промени и уреди от само себе си. Липсата на редовни оргазми е отговорност преди всичко на мъжа, а след това и на вас.

Ако се окажете в леглото с егоист, не забравяйте, че трябва да говорите с него на неговия език. Обяснете му спокойно, че като истински джентълмен ще получи оргазъм след вас. Не се смущавайте и участвайте активно в процеса, ръководейки действията на партньора си. Разкажете му за вашите сексуални предпочитания. Бъдете директни и конкретни за това от какво точно имате нужда.

Никога не симулирайте оргазъм, иначе няма да го получите. Не хвърляйте и излишни похвали по време на любовна игра. Освен само когато партньорът ви наистина ги заслужава. Не се страхувайте да обидите партньора си, като му откажете нещо, което не ви харесва.

Най-често мъжете проявяват егоизъм по отношение на предварителната любовна игра. Те не го правят по невнимание, просто тяхното желание само по себе си води до ерекция и много от тях искрено смятат, че жените са устроени по същия начин. Въпреки това, често се нуждаем от повече любовна игра, за да се почувстваме възбудени и да се подмокрим, в противен случай сексът може да бъде неприятен, дори болезнен.

Източник: iStock

Кажете на мъжа, че подготовката е необходима. Често може да изглежда, че е съгласен с важността на тази част от сексуалното взаимодействие, но по някаква причина не се стреми да промени поведението си. В този случай използвайте техниката да обясните защо е необходима любовната игра. Най-често хората са по-склонни да извършат дадено действие, когато разбират точно защо е необходимо.

Патриархалните стереотипи често водят до това инициативата на мъжа да се счита за похвална. Той трябва да доминира и ръководи процеса и, между другото, много жени харесват това. Стига обаче партньорът да не поставя удоволствието си над всичко, забравяйки за комфорта на любимата си.

Когато той не пита и не се опитва да разбере желанията на любимата си, а просто хваща ръката й и я насочва към слабините си, независимо дали ѝ харесва или не, инициативата се превръща в егоизъм.

любов секс връзки
 

Ако мъж нарани жена си и се държи грубо с нея, дори след като тя му е показала недоволството си, това също показва егоизъм. При секса е важно и двамата да изпитват удоволствие и да се занимават с него доброволно. Ако някой от двамата изпитва дискомфорт, това трябва да се спре.

И накрая бих искала да кажа още нещо. Егоизмът в леглото се случва там, където няма любов. И това е още един сериозен повод да се замислим – нужна ли е изобщо такава връзка?

Автор: Елизабет Астарджиева/Vesti.bg

Добавете Вашия коментар

TOP