Едно председателско и 2 зам. председателски места на парламентарни групи за депутатите от Пиринско

06 Декември 2021 | 12:11
0 коментара
Политика
Едно председателско и 2 зам. председателски места на парламентарни групи за депутатите от Пиринско

Едно председателско и 2 заместникпредседателски места на парламентарни групи в 47-ото НС получиха 11-те депутати от Благоевградска област след клетвата в първия парламентарен ден, който беше в петък.

Безспорно най-високо е признанието за 46-годишния благоевградчанин Андрей Гюров, който, както „Струма” писа, бе избран за председател на парламентарната група на партията-победител в последните избори „Продължаваме промяната“.  Преподавателят в АУБ ще ръководи и най-многобройната група депутати в НС – 67-членната група на ПП.

За зам. председател на ПГ на ИТН е избрана водачката на листата, която реши да представлява интересите на избирателите в Пиринско – 50-годишната Виктория Василева от Русе. Василева е в ръководството на 25-членната група депутати на шоумена Слави Трифонов в парламента, която през юли бе 65-членна.

Вторият заместник-председател е разложкият адвокат Иван Димитров. 48-годишният юрист ще обгрижва общо 16 депутати /заедно със себе си/ от „Демократична България – обединение” („Да, България”, ДСБ, „Зелено движение”). В предишния парламент той бе зам. председател на 34-членната група на демократите.

Иван Димитров

4-ма от 11-те депутати, освен че се заклеха да работят в интерес на сънародниците си, вече дори започнаха със законотворческа дейност. Заедно с още 5-има депутати В. Василева се вписа като вносител на 4 проекторешения – за избор на секретари на НС, за приемане на процедурни правила за избор на председател и зам. председатели на парламента, както и за прилагане на Правилник за организацията и дейността на НС.

Останалите 3-ма депутати от Пиринско, които могат да се похвалят, че са започнали работа от първия възможен ден, са Росен Желязков, Костадин Стойков и Стефан Апостолов от ГЕРБ-СДС. Те вкупом сложиха подписи заедно с всичките си съпартийци в парламента /общо 59 души/ под Проект за решение за налагане на мораториум върху поемането и предоставено на държавни заеми./ струма/

Добавете Вашия коментар

TOP