Една година без големия български журналист Димитър Цонев

23 Август 2017 | 08:33
0 коментара
Общество

На днешната дата преди една година ни напусна големия български журналист Димитър Цонев. 

Роден е на 30 август 1959 г. в София. Баща му е на незабравимия актьор Коста Цонев, а майка му Анахид Тачева. Димитър завършва "Право" в Софийски университет "Св. Климент Охридски".

Професионалната си кариера започва като редактор "Международна информация" и в Балкански информационен пул в "София прес" в периода 1986 - 1991 г. След това до 2002 г. е водещ на новините по Канал 1/БНТ. Същата година се явява на конкурса за директор на БНТ, но мястото печели Кирил Гоцев.

Кариерата на Цонев тръгва в политическа посока. На 1 октомври отново през 2002 г. става говорител на кабинета на Симеон Сакскобургготски. Три години по-късно е назначен за PR на "БТК Груп". По-късно се връща в БНТ, където става заместник програмен директор и водещ на предаването "В Неделя с...".

Българският журналист преминава в екипа на bTV Action като водещ на предаването "24/7". През октомври 2012 г. до март 2014 г. заедно с Цветанка Ризова води "Лице в лице" по bTV. Малко след това отново е част от БНТ и до 2016 г. е водещ на публицистичното предаване "Още от деня".

Димитър Цонев е автор на множество документални филми ("Професия полицай", "Избори по американски", "Туризмът в САЩ") и има малки роли в български игрални продукции ("Таралежите се раждат без бодли", "Спасението", "Ламята", "С любов и нежност", "Записки по българските въстания" и др.).Кмета.бг

Добавете Вашия коментар

TOP