Единствен Д. Янков-Кенеди стигна до финала на поръчката за ремонт на читалище „Вапцаров 1866“ срещу 2 292 806 лв.

26 Януари 2022 | 23:17
2 коментара
Бизнес
Единствен Д. Янков-Кенеди стигна до финала на поръчката за ремонт на читалище  Вапцаров 1866  срещу 2 292 806 лв.

Единствено фирмата на благоевградския бизнесмен Димитър Янков-Кенеди „Браво Строй“ ЕООД е допусната до финала на поръчката за проектиране, ремонт и саниране на сградата на Камерна опера и читалище „Н. Вапцаров 1866“ на площад „Македония” в Благоевград. Ценовото предложение на дружеството бе отворено вчера и сумата, която се предлага, е 2 292 806 лв. без ДДС, само с 527 лв. под обявената от общината максимална стойност от 2 293 333,33 лв.

Конкурентите на „Браво Строй“ ЕООД – „Престиж Бизнес-93“ ООД на Любен Янев и Георги Шапков, ЕТ „Маргарита-П – Иван Костадинов“ и Обединение „МВ-2022“ ДЗЗД между „Стилстрой-М“ ООД на Михаил Камбитов и Венцислав Малчев и „Инвест 14“ ЕООД на Върбан Хаджигаев, не са допуснати до отваряне на ценовите им оферти. Причините за отстраняването им обаче все още не са ясни, тъй като комисията, провела поръчката, не е публикувала протокола от заседанието си, преди да пристъпи към отваряне на ценовите предложения, каквато е обичайната практика.

От последно огласения протокол от заседание, проведено на 21 декември миналата година, става ясно, че от „Престиж Бизнес-93“ ООД са изискани допълнителни документи с информация за групата и категорията на строителните обекти, за които е вписан в Централния професионален регистър на строителя, както и номера на удостоверението за вписване, информация за строителство с предмет и обем, идентично или сходно с настоящата обществена поръчка на сграда с РЗП най-малко 4180 кв.м и най-малко трета категория строежи, както и за декларираните лица в строителния екип с описан общия и специфичния им опит. Всички останали кандидати са били допуснати до разглеждане на техническото им предложение, но само „Браво Строй” стигна до финала за мащабната поръчка.

Припомняме, че заложеният срок за извършване на проектирането и строителните дейности е максимум 300 календарни дни, като се предвижда реконструиране на зрителната зала със запазване на най-характерните и интересни елементи от сегашното й оформление и  съчетаване с нови решения, но да се запазят и подобрят акустиката, видимостта, осветеността, сценичните възможности и т.н.

Сградата на читалището е строена през 1926 г. и преустройвана за идването на Дипломатическия корпус. През последните години покривът тече, като периодично частично се ремонтираше. Затова в проекта е заложен основен ремонт на целия покрив. Към проектирането са поставени условия за достъп на инвалиди и изграждане на санитарен възел за тях, да се преосмислят обемите на фоайетата и да се потърси вариант за оформяне на изложбени площи, да се  обособят репетиционни зали за танци, да се ремонтират всички помещения в сградата, да се представи решение за смяна на дограмата, да се подменят театралните столове и дървената настилка с нова. Задължително трябва да се вземе предвид, че сцената се ползва и от читалището, и от Камерна опера, затова оборудването да включва система за симфоничен оркестър в оркестрината със съответните стойки и аксесоари. Фоайетата също трябва да са озвучени от зрителната зала.в.Струма/снимка:Топпреса

Добавени коментари

Мите наркомано публикува:
27 Януари 2022 | 09:35
Мите наркомано
ИЛКО КАМБИТОВ публикува:
27 Януари 2022 | 07:58
НЕМА ЛИ КОЙ ДА МУ КАЖЕ НА КМЕТО НА ГРАДО ЧЕ СЕ ЕДНО ГЛЕДАМЕ КАМБИТОВ ГЕРГАНА МУРТОВА В РОЛЯТА НА ШОПОВА А КЕНД МЕТАЛИКА ПАК НАЙ ХУБАВИТЕ ПОРЪЧКИ ПЕЧЕЛИ КАТО ПРИ КАМБИТОВ ТОЯ БОКЛУК КЕНД МЕТАЛИКА ДА СИ ОПРАВИ ПЛОЧКИТЕ ПО ЦЕНТЪРА А НЕ ДА МИ СЕ ПРАВИ НА ГОЛЕМИЯ МАЧО

Добавете Вашия коментар

TOP