Един загинал и 18 са ранени при ПТП в страната през изминалото денонощие

22 Януари 2024 | 09:43
0 коментара
Криминално
България
Един загинал и 18 са ранени при ПТП в страната през изминалото денонощие

Един човек е загинал, а 18 са ранени при 15 тежки пътнотранспортни произшествия в страната, регистрирани през изминалото денонощие, съобщиха от МВР на сайта си.

В София са станали две тежки и 23 леки и катастрофи, при които са ранени двама души.

От началото на месеца са регистрирани 375 катастрофи с 22- ма загинали и 470 ранени. 

Пътните настилки тази сутрин са предимно мокри, съобщават още от МВР. По високите и усойни места е възможно заледяване, настилките са обработени и проходими при зимни условия. Намалена видимост от 50 м до 100 м поради мъгла има в областите Варна, Враца, Плевен, Русе и София.

Общо 51 пожара са ликвидирани в страната през изминалото денонощие, съобщи Главната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ на МВР на сайта си, в информация за обстановката към 06:00 ч. тази сутрин. Пожарникарите са реагирали на 88 сигнала за произшествия. При пожарите е пострадал един човек.

Мъж на 28 години е пострадал при пожар в село Жилино, община Нови Пазар, област Шумен. 

При друг инцидент, пожарникари от Стара Загора са загасили пожар в тежкотоварен камион на Прохода на Републиката. 

През последното денонощие с преки материални щети са възникнали общо 22 пожара, от които девет в жилищни сгради и шест в транспортни средства. 

Без нанесени материални щети са възникнали 29 пожара, от които девет са в отпадъци, 19 - в готварски уреди и комини. Извършени са 29 спасителни дейности и помощни операции, от които две са били при катастрофи в транспортни средства. 

Регистрирани са осем лъжливи повиквания. БТА

Добавете Вашия коментар

TOP