Дъщерята на общинския съветник от ЕНП в Благоевград Радослав Тасков - Десислава се дипломира в АУБ

09 Май 2021 | 14:14
0 коментара
Общество

Дъщерята на общинския съветник от ЕНП в Благоевград и бивш председател на ОбС в града, Радослав Тасков - Десислава се дипломира успешно в АУБ.

"Днес е специален ден за семейството ни! Дъщеря ни Десислава Таскова се дипломира от American University in Bulgaria!
Деси, поздравления за успеха! Гордеем се, че сме твои родители!
Желаем ти много здраве, късмет и успехи!
На добър час и успешна реализация", написа въодушевено във фейсбук профила си гордия баща Радослав Тасков.

Както вече информирахме, 2 випуска на Американския университет в Благоевград отбелязват завършването на висшето си образование днес. Програмата е с 2 церемонии – сутрешна и следобедна, без присъствието на външни лица.

Почетен оратор на церемонията по дипломирането бе Стефан Иванов, който заедно със сина си Максим преди няколко месеца прекоси Атлантическия океан с лодка в името на благородна кауза. Стефан е възпитаник на АУБ – випуск ’95, с успешна кариера във финансовата сфера.

56% от завършващите студенти са от България, а останалите идват от страни като Албания, Грузия, Русия, Колумбия и САЩ. И тази година най-много са дипломираните в специалността „Бизнес администрация“ (44%), следвани от „Компютърни науки“ (13%), „Журналистика и масови комуникации“ (10%) и „Икономика“ (8%). 53% от възпитаниците на университета завършват висшето си образование с две специалности. Всеки от завършилите университета получава по 2 дипломи – американска и българска.

Своите двойни дипломи (валидни в САЩ и в Европа) получиха 188 бакалаври от 17 страни. На церемонията дипломи взеха и 28 абсолвенти от Executive MBA програмата на АУБ в София. Събитието протече в хибриден формат – от университетския комплекс „Скаптопара”, както и онлайн, и при стриктно спазване на всички противоепидемични мерки. Родители и близки проследиха дипломирането на живо в профила на АУБ в YouTube. Студентите, които не успяха да пристигнат в Благоевград, взеха участие на живо чрез Zoom. Завършващите студенти бяха приветствани от президента на АУБ д-р Дейвид Еванс, председателя на Настоятелството на АУБ Виктория Ентуисъл и заместник-ръководителя на дипломатическата мисия в Посолството на САЩ в България Джъстин Фридман, а почетен оратор на церемонията беше Стефан Иванов (випуск 1995).

TOP