Дъщерите на известни благоевградчани се дипломираха в АУБ

10 Май 2021 | 07:53
0 коментара
Култура

188 бакалаври от 17 страни и 28 абсолвенти от Executive MBA програмата вчера получиха дипломите си за завършване на Американския университет в Благоевград.

Събитието протече на 2 тура – за дипломиралите се миналата и тази година, в университетския комплекс „Скаптопара” и онлайн, като от разстояние се включиха тези, които не успяха да пристигнат в България заради пандемията. Родители и близки проследиха дипломирането на живо в профила на АУБ в YouTube, както и на екрана на „Ларго мол“ в Благоевград.

Завършващите студенти бяха приветствани от президента на АУБ д-р Дейвид Еванс:

"Предизвиквам ви да изпълните личните си цели и да положите съзнателни усилия, за да работите за по-добро общество. Независимо от това как измервате личния успех, успехът се извоюва, а не се дава!“, обърна се към студентите д-р Еванс.

Почетен оратор на церемонията по дипломирането беше Стефан Иванов, който заедно със сина си Максим преди няколко месеца прекоси Атлантическия океан с лодка. Стефан е възпитаник на АУБ випуск ’95 с успешна кариера в банковата сфера. Той отправи три пожелания към завършилите: да следват мечтите си, да бъдат винаги подготвени и никога да не се отказват. „Убеден съм, че можете да прекосите океан – не непременно Атлантическия. Това може да бъде написването на най-продаваната книга или създаването на бизнес, който ще стане следващият от калибъра на Facebook или Tesla. Това може да е нещо, което само вие и вашето поколение може да измисли, което аз на моите 50 години дори не бих могъл да проумея. Няма причина да отлагате преследването на мечтите си“, пожела им успешен път Иванов, който докара легендарната лодка-пътешественик NEVEREST в двора на студентското градче „Скаптопара“ в Благоевград.

Към завършващите се обърна и Джъстин Фридман, заместник-ръководител на дипломатическата мисия в посолството на САЩ  в България. „АУБ ви даде толкова много – дойде време да използвате тези дарове в полза на България и света. Използвайте онова, което сте научили тук, за да превърнете света в по-добро място. Излезте навън и бъдете промяната, която искате да се случи“.

Сред дипломиралите се вчера абсолвенти на АУБ имаше и сериозна група благоевградчани. Сред тях бяха дъщерите на общинските съветници Радослав Тасков и Албина Анева – Десислава и Албина, на бившия заместник областен управител Николай Куколев – Криси, и др. Всички те завършиха едновременно по 2 специалности и получиха двойна диплома – българска и американска, които са сериозен трамплин за предстоящите им кариери.в.Струма

TOP