Дърво падна върху църква, десетки населени места са без ток

05 Ноември 2023 | 08:17
0 коментара
Общество
България
Дърво падна върху църква, десетки населени места са без ток

Частично бедствено положение е обявено в Девня

Пожарните служби в цялата страна са получили над 200 сигнала за произшествия, свързани с бурята и силния вятър днес. Към момента няма данни за пострадали хора, посочиха от пресслужбата на МВР.

Силният вятър и интензивните валежи са нанесли най-сериозни щети на територията на областите Смолян, Търговище, Разград и Силистра. Към този момент 280 пожарникари и спасители, с 97 единици техника, участват в отстраняването на паднали покриви, стълбове и дървета.

В област Ямбол са получени десетки сигнала за паднали дървета и клони след разразилата се гръмотевична буря със силен вятър и дъжд. Няма пострадали и бедстващи хора, каза пред БТА говорителят на Областната дирекция на МВР Татяна Павлова.

В Ямбол са получени 15 сигнала за паднали дървета и клони след бурята, в два от случаите – върху автомобили. Има единични сигнали за прекъснато електрозахранване. Няма квартали без ток. В Общинския оперативен център са получени над 25 сигнала. На терен са всички служители от отговорните дирекции.

Десет села в община Тунджа са без ток, съобщи Владимир Стоев директор на Дирекция „Обществен ред и сигурност“ в общината. Дърво е паднало и увредило камбанарията на храма в село Победа. Работи са по възстановяване на електрозахранването, екипите на дружеството са на терен и отстраняват авариите, каза още Стоев.

Частично бедствено положение е обявено в Девня, съобщиха от пресслужбата на Областна управа във Варна. Над града се е разразила силна буря, придружена с проливен дъжд.

Бурята е нанесла сериозни поражения - множество паднали дървета, съборени са електрически стълбове, а три квартала са останали без ток - това са „Девня 1“, „Девня 2“ и квартал „Изворите“. В момента екип от звено доброволци и от пожарната са на терен в града и отстраняват паднали дървета и стълбове. Без електричество са и селища в района на община Девня.

Ураганен вятър, придружен със силен дъжд нанесе материални щети в ж.к. "Меден Рудник" в Бургас. Общо 14 автомобила са със счупени предни и задни стъкла, както и с щети по купетата.

От пожарната в Бургас съобщиха за БНТ, че в следствие на силния вятър на територията на областта са получени 20 сигнала за паднали дървета и клони по републиканската пътна мрежа и общинските пътища. 

Буря с ураганен вятър, чийто пориви достигнаха над 80 км в час, изкорени дървета в Хасковско и отнесе ламаринен покрив в село Орлово.

Заради пречупен стълб и скъсани проводници три села в района са без ток – Мандра, Големанци и Орлово. 

Добавете Вашия коментар

TOP