Държавно финансиране за ремонтни дейности на пътя между санданските села Катунци и Петрово

30 Април 2017 | 10:17
0 коментара
Общество

 

БЪЛГАРИЯВОДЕЩИОБЩЕСТВОСАНДАНСКИ

Ремонтират междуселски път с държавни пари

 
 

път

Държавно финансиране бе осигурено за ремонтни дейности на пътя между санданските села Катунци и Петрово. 6-километровата пътна отсечка ще бъде преасфалтирана заради лошото й състояние. Местните хора отдавна настояваха това да се случи, тъй като разбиват колите си в дупките на шосето.

„Най-неприятно е, че страдат и многото туристи, които идват в региона. Те също негодуват от състоянието на пътя между двете селища”, твърдят жители на Катунци и Петрово.

Парите не са по европейски проект, а са отпуснати от републиканския бюджет. Възложител на поръчката за ремонта на шосето е Министерството на регионалното развитие и благоустройството.

„Пътят бе в лошо състояние. От 2-3 дни фирмата-изпълнител вече работи на пълни обороти. Осигурената сума е в размер на 600 000 лева. Става въпрос само за преасфалтиране, няма предвидени други дейности като направа на бордюри, отводнителни шахти, канавки. Благодарим на МРРБ за разбирането, реакцията и финансирането”, коментира кметът на община Сандански – Кирил Котев.Кмета.бг

Добавете Вашия коментар

TOP