Държавата ще изгради 160 зарядни станции по първокласната пътна мрежа

07 Юни 2022 | 07:21
0 коментара
Бизнес
Държавата ще изгради 160 зарядни станции по първокласната пътна мрежа

„Интер Експо Център” тече 25-ия Автомобилен салон София 2022, акцент на който е електрическата мобилност. Изложителите показват 33 нови електрически автомобила, интересът към които е наистина голям. А колегите от CarMarket.bg направиха интервюта с топ мениджърите в автомобилния бизнес с акцент върху електрическата мобилност. Общото мнение на бранша е, че без държавна субсидия няма как да бъде постигната цифрата от 30 000 електромобила до 2026 г., каквато гръмка цел през април обяви вицепремиерът Борислав Сандов.

Асоциацията на автомобилните производители и техните оторизирани представители в България (ААП) има редици инициативи, целящи постигане на споразумение с правителството за държавна субсидия при покупката на електромобил, инициативи да промени в данъчното облагане на автомобилите и др. Една такава инициатива бе проведената на 3 юни кръгла маса „Настояще и бъдеще на българския автомобилен парк“.

За съжаление паралелните кризи за правителството са такива, че едва ли сега им е до този въпрос. Затова и от въпросната кръгла маса излезе само новината, че се предвижда да бъдат изградени 160 зарядни станции по първокласната пътна мрежа. Тя дойде от заместник-министъра на транспорта и съобщенията Божидар Костадинов.

Повече по темата четете на новия автомобилен сайт CarMarket.bg

Редактор: Пламен Георгиев

Добавете Вашия коментар

TOP