Държавата отпусна пари на Петрич и Банско

02 Март 2022 | 20:03
1 коментара
Бизнес
Държавата отпусна пари на Петрич и Банско

Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане удължи до 31 март отпускането на пари за щети, причинени от наводненията през месец декември.

Исканията за финансиране може да включват и предходните две години, по които не са взети решения поради изчерпване на финансовите средства. Те може да се подновят по реда на чл. 10, ал. 5, а преписките, чието съдържание не отговаря на условията в съответния раздел на правилника следва да се допълнят с необходимите документи и представят в комисията.

Към момента са одобрени за подпомагане общините Банско и Петрич.

За Банско са отпуснати 26 330 лева за аварийно укрепване реките Места и Градинищна, за корекцията по пътя към село Осеново, за разчистване на пътя между селата Места и Гостун от паднали камъни заради поройните дъждове.

Петрич ще получи на два транша над 1 400 000 лева. Първите 836 860 лева ще се преведат по сметките до дни. 600 000 са за възстановяване на пътя от Петрич към хижа "Беласица.

Добавени коментари

Интересно публикува:
02 Март 2022 | 22:03
За петрич-ясно! Ами Банско ка се уреди кото го няма вече Сашко - Мацуревия шут?!Преди той чат-пат уреждаше по някой лев за общината,но сега вече не е там-горе.А може и да има още връзки по високите етажи.Ама пак ще си го изберем,ама друг път,та да урежда повече.

Добавете Вашия коментар

TOP