Държавата налива 4,8 милиона лева в Разлог

05 Октомври 2022 | 15:32
6 коментара
Бизнес
Държавата налива 4,8 милиона лева в Разлог

Министерски съвет отпусна 2 450 000 лева за канализационен колектор, минаващ през парка в град Разлог и улица "Цар Самуил", до Спортната зала.

Парите са 50 процента от стойността на напълно одобрения проект, който е в размер на 4 800 000 лева.

"Това е най-голямата до момента договаряна сума от Община Разлог, с директно финансиране, чрез постановление на Министерски съвет. Положихме изключителни усилия този проект, за който е работено години наред, да бъде одобрен, поради невъзможността на Община Разлог да се справи самостоятелно с изграждането на системата. Няколко пъти излизаха различни списъци на Министерство на регионалното развитие, в които Общината не получаваше финансиране, но във финалния успяхме да постигнем резултат, който е много добра новина за всички жители", обяви със задоволство заместник-кметът Иван Гюров.

Останалата сума по проекта се очаква да бъде заложена в държавния бюджет през следващата година. До месец декември ще се обяви обществена поръчка за избор на изпълнител, а след това започва поетапно изграждане на колекторите, с цел поетапно разрешаване на проблемите.

Реализацията на дейностите обхваща отвеждане на отпадните води, от центъра на Разлог до пречиствателна станция в края на града. Основата цел е да се преустанови замърсяването на Бела река, където се оттичат водите към настоящия момент.

Добавени коментари

До Разложенин публикува:
06 Октомври 2022 | 08:55
Научи се да пишеш на разлошчи и тогава пиши за Мацурев! Банскалии зная кое е добре за тех и в това число не влиза измамата Мацурев.Айде спрете да пишете за него вече ,че ми писна на К_ро
Герчев публикува:
06 Октомври 2022 | 07:38
Наливат пари в банковите сметки на Вънджювия Джюровия и Дуди Фарфаров
Разложенин публикува:
05 Октомври 2022 | 22:08
За Банско няма и да има.Не гласувахте за вашият кандидат-сега и вие искате.Искате,ама нема.С много неща ще се разминете без Мацурката.Сега ще ве видим като почне зимата-тока скап,бензина скап,дърва нема,помощи нема...Ще си останете само с църните чували.Като "не искате да го цалувате в образ-сега кье цалувате в газ".Прости йопета.Вашето момче толкова дипломи ви покажа и па не марите.Сега не ви завиждам като почнат студовете.А той кье си грее мъдете на камината в механата.Сега да му цалувате рака и да го поканите за кмет догодина.Йопета!
Банскалия публикува:
05 Октомври 2022 | 21:52
А за Банско защо не дават нищо.
Бесен публикува:
05 Октомври 2022 | 17:38
Кой ли ще замези?? А познайте....
Ама как така?! публикува:
05 Октомври 2022 | 17:16
Нали Бойко вече не е премиер,а само той даваше на гербаджииските общини?! Значи не били негови паричките-е!Умира митът,че ако е Бойко ще ни дава повече!

Добавете Вашия коментар

TOP