Дългоочаквана новина: Голям завод осигурява повече работни места и ново локално платно за Благоевград

18 Декември 2023 | 13:42
1 коментара
Бизнес
Благоевград
Дългоочаквана новина: Голям завод осигурява повече работни места и ново локално платно за Благоевград
Инвестиция за над 23 млн. лв. от "Карлсберг България“ АД осигурява на Благоевград нови работни места, но и ново локално платно, съобщи на пресконференция кметът Методи Байкушев.

Чрез инвестицията заводът е разширил дейността си, каза още той и добави, че в тази връзка правителството е одобрило 800 хил. лв. за Благоевград, с които да се изгради нова пътна връзка.
 

Със средствата ще бъде изградена нова пътна връзка от западното локално платно към основното платно на бул. „Св. Димитър Солунски“ в града. Това ще спомогне за значително облекчаване на трафика в района.

„Инвестицията от тях вече е направена, поради което се е повишило производството. Това е завод, чрез който се обслужва пазара в цялата страна. Освен да търсим нови инвеститори, трябва да подпомагаме и тези, които вече са центрирали дейността си тук“, подчерта той.

Тя ще бъде изградена от западното локално платно към основното платно на бул. "Св. Димитър Солунски“ в града. Това ще спомогне за значително облекчаване на трафика в района.

"Максимално бързо ще организираме обществената поръчка", подчерта кметът Байкушев.
 

Добавени коментари

Цецко публикува:
19 Декември 2023 | 10:11
Бачкал съм там , остави ако е на минимална .. такива инвеститори ги знам . Защо не дават пари като в Дания МРП , а гледат региона и така определят парите?

Добавете Вашия коментар

TOP